Ενδιαφέρον για την Intrakat από Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη

Ενδιαφέρον για την Intrakat από Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη

Επιδιώκουν την αγορά πλειοψηφικού μεριδίου της κατασκευαστικής

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπαρκτό και ζωηρό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη για την Intrakat, όπως επιβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές στην «Κ». Οι εν λόγω επενδυτές επιχειρούν να επιστρέψουν στον κατασκευαστικό κλάδο, μετά την πρόσφατη πώληση ποσοστού 30% του ομίλου Ελλάκτωρ στη Motor Oil, μια συμφωνία που τους απέφερε έσοδα άνω των 180 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το πλαίσιο για οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία ανάμεσα στους δύο εφοπλιστές και στην οικογένεια Κόκκαλη προϋποθέτει την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας. Χθες, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Intrakat, η διοίκηση της εταιρείας απέφυγε να τοποθετηθεί για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, παρότι πολλά από τα μέλη αυτής, όπως ο Πέτρος Σουρέτης (διευθύνων σύμβουλος) και ο Δ. Κούτρας (αντιπρόεδρος) είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι μειοψηφίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Σουρέτης ελέγχει ποσοστό της τάξεως του 6% και ο κ. Κούτρας 8%.

Στη χθεσινή Γ.Σ. η διοίκηση της Intrakat απέφυγε να τοποθετηθεί για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται πως οι όποιες οριστικές εξελίξεις θα δρομολογηθούν από τον ίδιο τον Σωκράτη Κόκκαλη, πρόεδρο της Intrakat, οι προθέσεις του οποίου παραμένουν, προς το παρόν, άγνωστες. Το βέβαιο είναι πως η πλευρά των αγοραστών δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να εμπλακεί σε ένα νέο πολύμηνο «σίριαλ» προστριβών και διαμάχης, όπως συνέβη με την επένδυσή τους στην Ελλάκτωρ, όπου παρότι έφτασαν να ελέγχουν ποσοστό της τάξεως του 30% δεν είχαν κανέναν εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο και εμφανίζονταν ως η «εσωτερική αντιπολίτευση» της εκεί διοίκησης, την οποία πρότεινε και στήριζε ο έτερος μεγαλομέτοχος, η ολλανδική Reggeborgh Invest.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί για την Intrakat αφορά την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού, ενδεχομένως ακόμα και μεγαλύτερο του 50%, με την πλευρά των κ. Μπάκου και Καϋμενάκη να εμφανίζεται διατεθειμένη να στηρίξει και μια δημόσια πρόταση για πρόσθετο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου. Πρόθεσή τους είναι να έχουν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας και ασφαλώς να επιλέξουν οι ίδιοι τη διοίκηση της προτίμησής τους, στην οποία εκτιμάται ότι σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσει και ο Αλ. Εξάρχου, πρώην επικεφαλής της Ακτωρ κατά την περίοδο διοίκησης των αδελφών Καλλιτσάντση. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Intrakat διαθέτει σημαντική διασπορά μετοχών, μετά την περυσινή απορρόφηση της ΓΑΙΑ Ανεμος, μέσω της οποίας εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο επενδυτές μέτοχοι αυτής, όπως ο κ. Λαζαράκης, που σήμερα ελέγχει το 10% της κατασκευαστικής εταιρείας. Η πλευρά Κόκκαλη ελέγχει το 37% της εταιρείας μέσω της Intracom, ενώ ο Δημήτρης Θεοδωρίδης ένα επιπλέον 12%.

Υπό το φως της έντονης φημολογίας περί πιθανής συμφωνίας, η τιμή της μετοχής της Intrakat ενισχύθηκε κατά 13,4% κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, κλείνοντας στα 2,37 ευρώ. Πρόκειται για τιμή πολύ κοντά στο υψηλό των τελευταίων 12 μηνών (2,5 ευρώ), ενώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται πλέον πλησίον των 175 εκατ. ευρώ. Οπως ανέφερε χθες η διοίκηση της Intrakat, η εταιρεία ενίσχυσε πρόσφατα την κεφαλαιακή της δομή κατά 51 εκατ. ευρώ (αύξηση κεφαλαίου), ενώ τα ίδια κεφάλαιά της ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων ξεπερνάει πλέον το 1,1 δισ. ευρώ, ενώ σχεδιάζει και την ανάπτυξη ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ, συνολικής ισχύος άνω του 1 GW. Για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο αδειών, υφίσταται επενδυτικό ενδιαφέρον από την BC Partners, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT