Δημόσια πρόταση για το 70% της Byte από την Ideal Holdings

Δημόσια πρόταση για το 70% της Byte από την Ideal Holdings

Το συνολικό προσφερόμενο αντάλλαγμα για κάθε μετοχή φθάνει τα 3,495 ευρώ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά τουλάχιστον του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας πληροφορικής Byte επιδιώκει να προχωρήσει ο όμιλος συμμετοχών Ideal, που υπέβαλε την Παρασκευή προαιρετική δημόσια πρόταση επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διακινούνταν αρκετές ώρες πριν από τη γνωστοποίηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Ideal προσφέρει για κάθε μετοχή της Byte 2,1 ευρώ σε μετρητά καθώς και μετοχές του ομίλου, με το συνολικό αντάλλαγμα να διαμορφώνεται σε 3,495 ευρώ ανά μετοχή. Σε συνέχεια, όμως, της ανακοίνωσης για την προαιρετική δημόσια πρόταση της Ideal, η Byte έκανε γνωστό ότι «δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις των βασικών μετόχων για την πώληση των μετοχών της εταιρείας». Πρόκειται περί επιθετικής εξαγοράς; Πηγές με γνώση απαντούν αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι ο όρος «επιθετική» αντιστοιχεί στην αρνητική στάση της διοίκησης της προς εξαγορά εταιρείας, κάτι που δεν προκύπτει από τη διατύπωση της εταιρείας πληροφορικής, που σημειώνει, απλώς, ότι δεν υφίστανται διαπραγματεύσεις για την πώληση μετοχών της.

Την Byte, η οποία εάν περιέλθει στον έλεγχο της Ideal θα τεθεί εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό, ελέγχουν με ποσοστό 55,4% η οικογένεια Βυζαντίου, ενώ στην Alpha Bank και την Alpha Asset Management ανήκουν το 13,03% και το 5,52%, αντίστοιχα. Το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί τις επόμενες μέρες, μετά και την αναμενόμενη έγκριση του Πληροφοριακού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η τιμή της μετοχής της Byte έκλεισε κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο στα 3,13 ευρώ.

Η τιμή της μετοχής της Byte έκλεισε, κατά τη διαπραγμάτευση της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στα 3,13 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πληροφορικής να διαμορφώνεται σε 49,5 εκατ. ευρώ. Κατά τη χρήση του 2021 η Byte αύξησε τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών κατά 26%, σε 39,8 εκατ. ευρώ, και ενίσχυσε κατά 86% τα κέρδη μετά από φόρους, σε 3,1 εκατ. ευρώ. Η Byte έχει συμμετάσχει στην προσαρμογή του μητρώου ασθενών COVID-19, αλλά και στη δημιουργία της πλατφόρμας διαχείρισης αποθεμάτων, διανομής, διάθεσης και ηλεκτρονικής καταγραφής των δικαιούχων των αυτοδιαγνωστικών τεστ ελέγχου της νόσησης από COVID-19. Εχει ακόμη υλοποιήσει, ως μέλος κοινοπραξίας, την εφαρμογή «myHealth».

Η απόκτηση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Byte φαίνεται να υπακούει στη στρατηγική της Ideal για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της στον τομέα της πληροφορικής, όπου διαθέτει παρουσία εδώ και δεκαετίες. Και αυτό σε μια συγκυρία κατά την οποία δημοπρατούνται ολοένα και περισσότερα ψηφιακά έργα με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ενώ η ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα τόσο από το Δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα αυξάνεται συνεχώς.

Αυτή τη στιγμή ο όμιλος Ideal, μέσω των Adacom και Netbull, δραστηριοποιείται στην αγορά υπηρεσιών ηλεκτρονικών υπογραφών και λύσεων κυβερνοασφάλειας σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο εκτός από την Ελλάδα. Επίσης, μέσω της εταιρείας i-docs δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης λογισμικού. H Ideal, με πρόεδρο τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου, ενισχύει την υφιστάμενη δραστηριότητά της ή επενδύει σε νέους τομείς.Φέτος εξαγόρασε τη Netbull, όπως και τη βιομηχανία παραγωγής μεταλλικών πωμάτων στη Νότια Αφρική, Coleus Packaging.

Το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών της Ideal Holdings περιλαμβάνει την Astir Vitogiannis (παραγωγή μεταλλικών πωμάτων), την εταιρεία παραγωγής premium mixers (αναψυκτικά για τη χρήση σε κοκτέιλ) Three Cents και τις Ideal Electronics και Ideal Home Appliances με αντικείμενο την αντιπροσωπεία, διανομή και υποστήριξη λευκών ηλεκτρικών συσκευών, προϊόντων τεχνολογίας και λογισμικού κυβερνοασφάλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή