Skroutz: Καταναλωτικό δάνειο έως 2.000 ευρώ

Skroutz: Καταναλωτικό δάνειο έως 2.000 ευρώ

Επόμενο βήμα η παροχή της υπηρεσίας «Buy Now, Pay Later»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπηρεσία χορήγησης μικροπιστώσεων, υπηρεσία που είχε προαναγγελθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, παρέχει η Skroutz. Και μπορεί η υπηρεσία αυτή να παρέχεται ήδη από μεγάλες αλυσίδες, κυρίως του κλάδου των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών, δίνοντας τη δυνατότητα αγοράς με πίστωση, χωρίς να έχει ο αγοραστής πιστωτική κάρτα, αλλά είναι η πρώτη φορά που παρέχεται στην Ελλάδα από ένα marketplace, από μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών. Με άλλα λόγια η Skroutz χορηγεί τα δάνεια για αγορές που γίνονται από ηλεκτρονικά καταστήματα που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα της, αρκεί βεβαίως οι αγορές αυτές να γίνονται μέσω Skroutz. Πρόκειται για υπηρεσία η οποία κυρίως αφορά τις αγορές μεγάλων οικιακών συσκευών, όπως είναι για παράδειγμα ένα ψυγείο ή ένα πλυντήριο ή μια ηλεκτρική κουζίνα, η δαπάνη για τα οποία είναι μεγάλη και συχνά μη προγραμματισμένη. Μέσα στους επόμενους μήνες, εξάλλου, η Skroutz πρόκειται να ενεργοποιήσει και υπηρεσία «Buy Now, Pay Later» (αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα), η οποία θα παρέχεται μέσω υπηρεσίας ψηφιακών πληρωμών.

Η νέα υπηρεσία που φέρει τον τίτλο «Δόσεις για όλους» παρέχεται σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και μπορεί να καλύπτει το συνολικό κόστος για αγορές από 250 έως 2.000 ευρώ. Οι αγορές πρέπει να γίνονται μέσω Skroutz. Το επιτόκιο είναι σταθερό, 12,60% (συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς του Ν. 128/75 που σήμερα είναι 0,60%), και παραμένει αμετάβλητο για όλη τη διάρκεια της χρηματοδότησης. Η εξόφληση της χρηματοδότησης γίνεται σε 6 έως 12 μήνες ή δόσεις. Το Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Ποσοστό Επιβάρυνσης (ΣΕΠΠΕ) ανέρχεται σε ποσοστό 18,734%. Το προαναφερόμενο ποσοστό του ΣΕΠΠΕ ισχύει για χρηματοδότηση 1.000 ευρώ και καταβολή 12 μηνιαίων δόσεων. Με την πρώτη δόση της χρηματοδότησης εισπράττεται εφάπαξ ποσό διαχειριστικών και λειτουργικών εξόδων της τράπεζας, το οποίο ανέρχεται σε 24 ευρώ για χρηματοδότηση έως και 1.000 ευρώ και σε 36 ευρώ για χρηματοδότηση άνω των 1.000 ευρώ. Το επιτόκιο σε σύγκριση με ανάλογες υπηρεσίες που παρέχονται από λιανεμπορικές αλυσίδες θεωρείται σχετικά ανταγωνιστικό.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που η δυνατότητα αγορών με δόσεις χωρίς πιστωτική παρέχεται από marketplace.

Η υποβολή της αίτησης για τη λήψη δανείου γίνεται κατά τη διαδικασία των αγορών από το Skroutz Marketplace. Ο καταναλωτής επιλέγει ως τρόπο πληρωμής το «Δόσεις για όλους», αριθμό δόσεων και μεταφέρεται αυτομάτως στην υπηρεσία e-banking της Εθνικής Τράπεζας. Με τους κωδικούς που διαθέτει υποβάλλει αίτηση δανείου και λαμβάνει απάντηση μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ μέσα σε δύο ώρες θα πρέπει να υπογράψει ηλεκτρονικά την αίτηση. Η Skroutz βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, έτσι ώστε η υπηρεσία να είναι προσβάσιμη και σε όσους έχουν λογαριασμό σε άλλες τράπεζες.

Πολύ νωρίτερα η Skroutz αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να ανακοινώσει και την παροχή της υπηρεσίας «Buy Now, Pay Later», η οποία θα αφορά την αγορά με δόσεις, χωρίς πιστωτική κάρτα, και για ποσά άνω των 2.000 ευρώ. Η υπηρεσία, η οποία στην Ελλάδα έχει γίνει γνωστή κυρίως μέσω της σουηδικής Klarna, θα παρέχεται σε συνεργασία με άλλη εταιρεία ψηφιακών πληρωμών.

Διευκρινίζεται ότι η υπηρεσία «Δόσεις για όλους» δεν παρέχεται για την αγορά προϊόντων που ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες: παιχνίδια, διακόσμηση, gaming, computers, είδη δώρων, party, όργανα γυμναστικής, μοτοσικλέτα, αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, wearables, tablets και αξεσουάρ, κυνήγι και σκοποβολή, ρολόγια, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, drones και τηλεκατευθυνόμενα, κάβα, χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά, αποκριάτικα, εθνικών εορτών, ανταλλακτικά κινητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή