Ομολογιακό δάνειο ύψους 60 εκατ. εκδίδει η Optima bank

Ομολογιακό δάνειο ύψους 60 εκατ. εκδίδει η Optima bank

Κέρδη μετά από φόρους 16,75 εκατ. ευρώ πέτυχε το 2021 η Optima bank, επίδοση που σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας Γεώργιο Τανισκίδη επιτεύχθηκε από τον 2ο χρόνο λειτουργίας και αποδίδεται «στο προσεκτικά μελετημένο σχέδιο και στην οργάνωση της τράπεζας»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη μετά από φόρους 16,75 εκατ. ευρώ πέτυχε το 2021 η Optima bank, επίδοση που σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας Γεώργιο Τανισκίδη επιτεύχθηκε από τον 2ο χρόνο λειτουργίας και αποδίδεται «στο προσεκτικά μελετημένο σχέδιο και στην οργάνωση της τράπεζας».

Tα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν το 2021 στα 16,75 εκατ. ευρώ.

Η γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χθες ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 60 εκατ. ευρώ για την ενδυνάμωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, απόφαση που σύμφωνα με τη διοίκηση, «υλοποιεί τη στρατηγική που έχει χαράξει η τράπεζα, συνυπολογίζοντας το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον και τις συνθήκες της αγοράς». Στόχος της απόφασης είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της τράπεζας, που θα της επιτρέψει να στηρίξει μέσω χρηματοδοτήσεων επιχειρήσεις και βιώσιμα επενδυτικά πλάνα, προς όφελος της οικονομίας και της χώρας στο σύνολό της. Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Optima bank Δημήτρης Κυπαρίσσης στη γενική συνέλευση των μετόχων, η ανοδική πορεία της Optima bank συνεχίζεται σταθερά και το 2022. Το δίκτυο καταστημάτων απαρτίζεται πλέον από 26 καταστήματα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθος, Ηράκλειο Κρήτης και Λάρισα εντός του έτους), ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι καταθέσεις ξεπερνούν το 1,76 δισ. ευρώ, τα δάνεια και οι εγγυητικές αγγίζουν το 1,6 δισ. ευρώ, ενώ το ενεργητικό της τράπεζας έχει υπερβεί πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, το θετικό αποτέλεσμα της προηγούμενης οικονομικής χρήσης ενισχύθηκε σημαντικά και από τη συμμετοχή της τράπεζας στο σχήμα αναδοχής όλων των δημόσιων προσφορών που έλαβαν χώρα εντός του 2021 στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επιπλέον, η Optima bank είχε μια δυναμική παρουσία στην αγορά εταιρικών ομολόγων και παραγώγων όπου απέσπασε και σχετικό βραβείο από το Χρηματιστήριο Αθηνών για τη συνεισφορά της στην εν λόγω αγορά. Επίσης, οι εκταμιεύσεις δανείων αυξήθηκαν σε σχέση με το 2020 κατά 109,9% ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η τράπεζα συμμετέχει ενεργά σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων, όπως της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB, προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας και του Ταμείου Ανάκαμψης. Το ενεργητικό της τράπεζας εμφανίζεται αυξημένο κατά 65,8% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος στο 1,63 δισ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα για το 2021 άγγιξαν τα 52,57 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 235,6%. Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, στην άνοδο των εσόδων, όπως και της γενικότερης ανάπτυξης της Optima bank, σημαντική συνεισφορά είχε η επιλογή της τράπεζας να επενδύσει σε τεχνολογίες αιχμής, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή