Η Mytilineos απέκτησε τη Watt+Volt έναντι 36 εκατ.

Η Mytilineos απέκτησε τη Watt+Volt έναντι 36 εκατ.

Πρώτη εξαγορά εταιρείας στον κλάδο, στη σκιά της ενεργειακής κρίσης

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην πρώτη εξαγορά εταιρείας στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού έφερε η ενεργειακή κρίση, αποτέλεσμα της έντονης πίεσης που δέχεται ο κλάδος και κυρίως οι μικρές μη καθετοποιημένες εταιρείες, από τις υψηλές τιμές. Η Watt+Volt, η μεγαλύτερη από τις μικρές εταιρείες του κλάδου, με μερίδιο αγοράς 2,13% και υγιές χαρτοφυλάκιο, πέρασε στον πλήρη έλεγχο της Mytilineos, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μετά τη ΔΕΗ πάροχο και έναν από τους ισχυρότερους ενεργειακούς ομίλους της χώρας. Την εξαγορά, έναντι τιμήματος 36 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Mytilineos. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μετρητά και 16 εκατ. ευρώ σε μετοχές της Mytilineos που θα προέλθουν εκ των ιδίων μετοχών της εταιρείας και θα διατεθούν με τιμή 17 ευρώ ανά μετοχή.

Η Mytilineos απέκτησε τη Watt+Volt έναντι 36 εκατ.-1

Με την προσθήκη του χαρτοφυλακίου 200.000 πελατών της Watt+Volt, το μερίδιο αγοράς της Mytilineos στην αγορά προμήθειας αγγίζει πλέον το 10%, διαθέτοντας 550.000 πελάτες και σχεδόν 100 καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται σημαντικά η παρουσία στην ηλεκτροκίνηση με 516 σημεία φόρτισης ανά την επικράτεια.

Μαζί με το χαρτοφυλάκιο 200.000 πελατών της Watt+Volt το μερίδιο αγοράς της Mytilineos αγγίζει πλέον το 10%, διαθέτοντας 550.000 πελάτες.

Σημαντικό βήμα στη συμφωνία για τη συναλλαγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, έπαιξε η άποψη της διοίκησης για την ποιότητα και αρτιότητα του στελεχικού δυναμικού της Watt+Volt, το οποίο μέσω καινοτόμων ιδεών και πρακτικών την ανέδειξε σε πολύ σημαντικό παίκτη της αγοράς απέναντι σε ιδιώτες παρόχους με σημαντική παραγωγική βάση. Το εν λόγω στελεχικό δυναμικό, υπό τον CEO της Watt+Volt Τάσο Παπαναγιώτου, θα ενταχθεί στο στελεχικό δυναμικό της διεύθυνσης λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της Mytilineos. «Mε την ενσωμάτωση της Watt+Volt ενισχύουμε και μεγεθύνουμε ακόμη περισσότερο το αποτύπωμά μας στην αγορά, όπου η εταιρεία μας προσδοκά να δημιουργήσει το “Utility of the Future”, τον πλέον ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας της νέας εποχής», δήλωσε ο επικεφαλής της Mytilineos, Eυάγγελος Μυτιληναίος. «Είμαι πεπεισμένος ότι η συνένωση και το νέο στελεχιακό δυναμικό θα βοηθήσουν ώστε να προσφέρουμε καλύτερες και ανταγωνιστικότερες υπηρεσίες και προϊόντα, προς όφελος των καταναλωτών και πως η εξέλιξη αυτή θα δώσει νέα δυναμική και θα μας επιτρέψει να πορευθούμε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η συμφωνία επισφραγίζει μια τεράστια προσπάθεια 11 ετών, τόνισε ο επικεφαλής της Watt+Volt, Tάσος Παπαναγιώτου, σημειώνοντας ότι η συναλλαγή δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη διαμόρφωση του μεγαλύτερου, με διαφορά, πλέον ιδιωτικού φορέα στην Ελλάδα στον τομέα της λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Η συμφωνία δεν εξέπληξε την αγορά, που εδώ και έναν χρόνο περίπου έχει προεξοφλήσει την αδυναμία των μικρών εταιρειών να επιβιώσουν στις συνθήκες της κρίσης των απαιτήσεων για αυξημένη ρευστότητα από τη μια και τις δυσκολίες στην εισπραξιμότητα από την άλλη. Οι εξαγορές αποτελούν μια βιώσιμη διέξοδο και τον δρόμο αυτό φαίνεται να αναζητούν και άλλες μικρές εταιρείες του κλάδου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή