Aνοιχτή επιστολή της ΕΒΙΚΕΝ προς την κυβέρνηση για το κόστος της ενέργειας

Aνοιχτή επιστολή της ΕΒΙΚΕΝ προς την κυβέρνηση για το κόστος της ενέργειας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση προς την κυβέρνηση «να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν συνθήκες μη αναστρέψιμες για τη βιωσιμότητα της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής» απευθύνει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας, με ανοιχτή επιστολή που εγκρίθηκε από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η Ένωση απευθύνεται προς το Ελληνικό Δημόσιο, ως βασικό μέτοχο της ΔΕΗ με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Παρασκευή με αντικείμενο μεταξύ άλλων την τιμολόγηση της εταιρίας Αλουμίνιον.

Η ΕΒΙΚΕΝ θεωρεί την απόφαση ως πρόκριμα για το σύνολο της βιομηχανίας και κρούει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι:

– «Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την προσπάθεια της ΔΕΗ να δημιουργήσει τετελεσμένα για όλους τους βιομηχανικούς πελάτες, εμφανίζοντας στοιχεία κόστους που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ισχύουν διεθνώς αλλά και όσα προκύπτουν από αποφάσεις των εγχώριων αρμοδίων Αρχών (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Διαιτησία κτλ)».

– «Το μόνο που αποδεικνύεται από τα στοιχεία που τίθενται υπόψη της Γενικής Συνέλευσης είναι, ότι όχι μόνο η ΔΕΗ δεν αξιοποιεί αποτελεσματικά τον λιγνίτη, το εθνικό καύσιμο, αλλά επιμένει να το κοστολογεί και σε επίπεδα πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης».

Η ΕΒΙΚΕΝ καλεί τέλος την Ελληνική Πολιτεία «την ύστατη στιγμή, να ανακτήσει την πρωτοβουλία στη χάραξη βιομηχανικής πολιτικής στον τόπο και να πάρει ξεκάθαρη θέση στην επικείμενη ΓΣ της ΔΕΗ για την εμπορική πολιτική έναντι των βιομηχανικών πελατών της, ζητώντας την κατάρτιση βιομηχανικών τιμολογίων που να συνάδουν με τη διεθνή πρακτική».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή