Σύντομα (28/1/14)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη η ελληνική συμμετοχή στην Green Week

Πάνω από 30 ελληνικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων και τροφίμων συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση Green Week του Βερολίνου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 26 Ιανουαρίου. Στην έκθεση -με την ελληνική συμμετοχή να υποστηρίζεται και από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο- έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, ο γ.γ. του υπουργείου, Δ. Μελάς, αλλά και ο εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Χοακίμ Φούχτελ. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ακόμη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Γερμανίας, δρ Χανς Πέτερ Φρίντριχ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Αγροτών, Χοακίμ Ρούκβιεντ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ενωσης Βιομηχανιών Τροφίμων, Γιούργκεν Αμπραχαμ, ο δήμαρχος Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ, καθώς και η διοίκηση του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου. Η Green Week ξεπέρασε το περσινό ρεκόρ της φτάνοντας τις 1.650 επιχειρήσεις – εκθέτες και 410.000 επισκέπτες. Οι πωλήσεις των επιχειρήσεων στη διοργάνωση ανήλθαν στα 47 δισ. ευρώ.

Eξελέγη χθες το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕΧΑ. Ισοψήφισαν με 20 ψήφους ο κ. Σπύρος Κυρίτσης από την Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ, που ήταν και ο απερχόμενος πρόεδρος του συνδέσμου και ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης (πρόεδρος της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ) που είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ και είχε παραιτηθεί στο μέσον της θητείας του για να κατέβει στις εθνικές εκλογές του 2012 με τη Νέα Δημοκρατία. Επίσης εξελέγησαν: Αγγ. Περβανάς (Γ. Περβανάς ΑΧΕΠΕΥ) με 19 ψήφους, Ν. Πετροπουλάκης (Ηλ. Πετροπουλάκης ΑΧΕΠΕΥ) με 16 ψήφους, Νίκος Χρυσοχοΐδης με 16 ψήφους, Αλ. Σίνος με 15 ψήφους και Τ. Σαρρή (Α. Σαρρής Χρηματιστηριακή) με 15 ψήφους.

Συνέδριο για τον τουρισμό

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 10ο συνέδριο Imic με θέμα «Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: Από τη θεωρία στην πράξη». Εξάλλου, η εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης τουριστικών επιχειρήσεων Simple Way of Tourism διοργανώνει στην Αθήνα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου μία επαγγελματική συνάντηση ξενοδοχείων με τουριστικές εταιρείες της Αττικής (1ο Business Travel Professional). Στο μεταξύ, η Boussias Communications ανακοίνωσε ότι διοργανώνει τα Tourism Awards για την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στον χώρο του Travel, Hospitality & Leisure. H προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 15η Φεβρουαρίου, ενώ η τελετή βράβευσης θα γίνει τον Απρίλιο.

Κέρδη και περιθώριο ανόδου για το Χ.Α. βλέπει η Saxo Bank

Περιθώριο ανόδου και αποκόμισης κερδών στο Χ.Α., παρά την αστάθεια που επικρατεί, διαβλέπει η ανάλυση της Saxo Bank. Παρουσιάζοντας τις οικονομικές προβλέψεις της τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο, ο επικεφαλής μακροοικονομικής στρατηγικής Μαντς Κόεφεντ, σημείωσε ότι συγκαταλέγει το Χ.Α στις ανεπτυγμένες αγορές, αλλά και στις top-3 ευρωπαϊκές αγορές που επιλέγει η Saxo Bank (μαζί με Ισπανία και Γερμανία). Σε διεθνές επίπεδο ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης μετοχών Πίτερ Γκάρνι υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διακράτησης μετοχών σ’ ένα χαρτοφυλάκιο, ώστε να υπάρχουν αξιόλογες αποδόσεις στο κεφάλαιο. Η ανατιμολόγηση σε μετοχές και ομόλογα θα συνεχιστεί και κατά το 2014, καθώς οι αποδόσεις στις μετοχές υπολείπονται αυτές των ομολόγων με τη σχετική διαφορά να αγγίζει τα επίπεδα του 1995. Ο ίδιος απορρίπτει την άποψη ότι οι μετοχές διανύουν περίοδο φούσκας. «Εάν θέλετε την καλύτερη απόδοση για το χαρτοφυλάκιό σας, ο πραγματικός κίνδυνος είναι να μην έχετε αρκετές θέσεις αγοράς σε αξιόγραφα», σημειώνει. Η Saxo Bank προβλέπει μια απόδοση 10% κατά μέσο όρο στις μετοχές για το 2014.

Οι Ολυμπιακοί αύξησαν τις ξενοδοχειακές τιμές στο Σότσι

Οι ξενοδοχειακές τιμές στο Σότσι κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (7-23 Φεβρουαρίου) παρουσιάζουν αύξηση 12% όπως ανακοίνωσε χθες η www.trivago.gr. Σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών, η μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση ενός δίκλινου δωματίου στις μονάδες της περιοχής διαμορφώθηκε στις 16 ημέρες που διαρκούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη ρωσική πόλη σε 179 ευρώ, έναντι 81 ευρώ που είναι η μέση τιμή την τρέχουσα περίοδο (25-31 Ιανουαρίου). Η υψηλότερη μέση τιμή εντοπίζεται το Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Φεβρουαρίου οπότε φθάνει σε 197 ευρώ (αύξηση 144%). Οι πιο φθηνές τιμές ισχύουν την ημέρα των εγκαινίων οπότε οι επισκέπτες θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 164 ευρώ ανά διανυκτέρευση και την ημέρα λήξης των Αγώνων οπότε η μέση τιμή πέφτει στα 151 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή