ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Agrotica: Εμφαση στην αγροτική επιχειρηματικότητα

agrotica-emfasi-stin-agrotiki-epicheirimatikotita-2004039

Στην έκθεση Agrotica, τη μεγαλύτερη έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Μαζί με την τράπεζα, παρουσία θα έχει το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», μέλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους αναδυόμενους τομείς της αγροτικής και πράσινης οικονομίας.

Οπως σημειώνει η τράπεζα, ο όμιλος στηρίζει εμπράκτως τον πρωτογενή τομέα, με προσήλωση στον εντοπισμό και στην αξιοποίηση ευκαιριών στον αγροτικό και στους συνδεδεμένους με αυτόν τομείς. Δίνει έμφαση στην αγροτική επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη συλλογικών δράσεων, ενώ παράλληλα προτείνει καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση των βασικών διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής γεωργίας μέσω της ανάπτυξης της συμβολαιακής γεωργίας. Με δεδομένη την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, προσφέρει ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, με περαιτέρω εστίαση στην καινοτομία, την τεχνολογική και την οικολογική πρωτοπορία.

Βασική προτεραιότητα της Τράπεζας Πειραιώς είναι η εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας των παραγωγών, η οποία πραγματοποιείται μέσα από την προείσπραξη των ετήσιων επιδοτήσεων και των βιολογικών ενισχύσεων των επόμενων ετών, όπως επίσης μέσα από τη συμμετοχή της στο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα αποτελέσει βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο και μοχλό ανάπτυξης για τον αγροτικό τομέα.