Πρώτη η Ελλάδα στην αύξηση διανυκτερεύσεων τουριστών

Πρώτη η Ελλάδα στην αύξηση διανυκτερεύσεων τουριστών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την πρωτιά σε επίπεδο αύξησης των αφίξεων ξένων επισκεπτών στην Ευρώπη, ο ελληνικός προορισμός κατέλαβε την πρώτη θέση και σε ποσοστό αύξησης των διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Eurostat) δημοσιοποίησε, χθες, τα στοιχεία των διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα το 2013 σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα πέτυχε τις υψηλότερες αυξήσεις στην Ευρώπη στον συνολικό αριθμό των διανυκτερεύσεων σε ποσοστό 11,7% (87,3 εκατ.) αλλά και στην επιμέρους κατανομή, στον αριθμό των διανυκτερεύσεων από τους ξένους επισκέπτες σε ποσοστό 13,2% (68,8 εκατ.) και στον αριθμό των διανυκτερεύσεων από τους κατοίκους της χώρας σε ποσοστό 6,7% (18,5 εκατ.).

Το 2013 οι συνολικές διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της Ευρώπης έφθασαν στον αριθμό ρεκόρ των 2,62 δισ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,6%. Οι διανυκτερεύσεις από τους ξένους επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 4,8% (1,18 δισ.) ενώ οι διανυκτερεύσεις από τους κατοίκους των χωρών μειώθηκαν κατά 0,8% (1,43 δισ.). Πέρυσι, οι διανυκτερεύσεις από τους ξένους τουρίστες στην Ελλάδα κάλυπταν ποσοστό 79% επί του συνολικού αριθμού των διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα όταν το αντίστοιχο μέσο ποσοστό στην Ευρώπη φθάνει στο 45%.

Τα υψηλότερα ποσοστά διανυκτερεύσεων από τους ξένους επισκέπτες επί του συνόλου έχουν η Μάλτα (96%) και η Κύπρος (93%), ενώ τα χαμηλότερα η Ρουμανία (18%) και η Γερμανία και η Πολωνία (20%). Οι περισσότερες διανυκτερεύσεις έγιναν στα τουριστικά καταλύματα της Γαλλίας (405,2 εκατ.), ενώ οι περισσότερες διανυκτερεύσεις από ξένους επισκέπτες στην Ισπανία (251,9 εκατ.) και από κατοίκους της χώρας στη Γερμανία (284,3 εκατ.). Τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων καταγράφηκαν στα τουριστικά καταλύματα του Λιχτενστάιν και της Ιταλίας κατά 4,8% και 4,6% αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι οι αφίξεις τουριστών στην Ευρώπη το 2013 αυξήθηκαν κατά 5,4% σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού φθάνοντας σε 563 εκατ. Ο Οργανισμός εκτιμά για το 2014 ότι οι αφίξεις τουριστών στην Γηραιά Ηπειρο θα αυξηθούν περαιτέρω κατά 3%-4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή