Αλλαγή προσήμου χθες στο Χ.Α. με κέρδη 2,62%

Αλλαγή προσήμου χθες στο Χ.Α. με κέρδη 2,62%

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεχνητή αντίδραση σημειώθηκε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που έκλεισε με άνοδο, μετά τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις. Η προσωρινή ηρεμία στις αναδυόμενες οικονομίες έδωσε την ευκαιρία στους επενδυτές να επανατοποθετηθούν στις ελληνικές μετοχές, που έχουν χάσει τα αρχικά κέρδη της χρονιάς και ξεκινούν πάλι από μηδενικό επίπεδο απόδοσης. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 2,62% και διαμορφώθηκε στις 1.155,81 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης άγγιξε τις 1.171,74 μονάδες, με κέρδη πάνω από 4%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 81,75 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων κεφάλαια ύψους 9,77 εκατ. ευρώ αφορούσαν την αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών. Η μεταβλητότητα του ελληνικού χρηματιστηρίου, που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό των αναδυόμενων αγορών, έκανε ισχυρή την παρουσία της και στη συνεδρίαση της Πέμπτης, αφού οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης λόγω της εμπορευσιμότητας συγκεντρώνουν το 80% με 90% των εγχωρίων συναλλαγών.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 4,58%, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap κατέγραψε άνοδο 2,67% και ο δείκτης FTSE Mid Cap έκλεισε 3,41% υψηλότερα. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε 5,38% και έκλεισε στα 3,330 ευρώ. Η μετοχή της Alpha Bank κατέγραψε άνοδο 2,84% και διαμορφώθηκε στα 0,651 ευρώ και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, που παραμένει στην κορυφή της κεφαλαιοποίησης, ενισχύθηκε 4,38% στα 1,670 ευρώ. Ισχυρή άνοδο εμφάνισε ο τίτλος της Eurobank, που έκλεισε στα 0,495 με ημερήσια κέρδη 10,74%. Ολες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Τα υψηλότερα κέρδη στον δείκτη Ftse 25 κατέγραψε ο τίτλος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων σε ποσοστό 4,77%, που έκλεισε στα 7,25 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή