«Ενεση» 262,5 εκατ. για την J&P Αβαξ

«Ενεση» 262,5 εκατ. για την J&P Αβαξ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή οικονομική «ένεση» αποτελεί η ανάληψη νέας σύμβασης οδικού έργου στο Κατάρ για την εισηγμένη J&P Αβαξ, καθώς θα ενισχύσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της κατά 175 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η συμμετοχή της στην κοινοπραξία με τη μητρική J&P Overseas, που ανέλαβε την κατασκευή του νέου οδικού έργου προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, είναι της τάξεως του 25%, κάτι που μεταφράζεται σε 175 εκατ. ευρώ.

Αν μάλιστα σε αυτά προστεθεί και έτερο έργο που ανέλαβε η εν λόγω κοινοπραξία (με ίδια ποσοστά συμμετοχής) πρόσφατα, επίσης στο Κατάρ, συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, τότε η συνολική συνεισφορά στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται σε 262,5 εκατ. ευρώ, ποσό λίαν ευκαταφρόνητο.

Η πιο πρόσφατη σύμβαση αφορά την κατασκευή 45 χιλιομέτρων (επί συνόλου 180 χλμ.) του νέου άξονα «Orbital Highway», ο οποίος θα συνδέει το νέο λιμάνι της Ντόχα στον νότο με τη βιομηχανική περιοχή Ρας – Λαφάν στον Βορρά του εμιράτου. Το έργο αποτελεί μέρος του δεύτερου πακέτου συμβάσεων που προκήρυξε και ανέθεσε το εμιράτο, εν όψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή