Αύξηση στην κίνηση εσωτερικού εμφάνισε η Aegean τον Ιανουάριο

Αύξηση στην κίνηση εσωτερικού εμφάνισε η Aegean τον Ιανουάριο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά ξεκίνησε η χρονιά για την εγχώρια αεροπορική αγορά, η οποία για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια εμφάνισε αύξηση στην κίνηση εσωτερικού. Συγκεκριμένα, η Aegean Airlines μαζί με τη θυγατρική της Olympic Air παρουσίασαν τον Ιανουάριο αύξηση 18% στην κίνηση εσωτερικού από τη βάση της Αθήνας και 41% από τη βάση της Θεσσαλονίκης. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στη νέα τιμολογιακή πολιτική της Aegean Airlines, η οποία ισχύει από τον περασμένο Νοέμβριο και οδήγησε σε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην κίνηση των νησιωτικών προορισμών.

Η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean Airlines με την Olympic Air ενισχύθηκε 12%, αγγίζοντας τους 522.000 επιβάτες, δηλαδή κατά 57.000 περισσότερους σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013. Αύξηση 9% παρουσίασε η κίνηση εξωτερικού από την Αθήνα (178.000 επιβάτες). Η αύξηση της κίνησης της Αθήνας αποδίδεται στους νέους προορισμούς που εγκαινίασε η εταιρεία (Γενεύη, Κίεβο, Βαρσοβία, Πράγα) αλλά και στην ανάκαμψη υφιστάμενων προορισμών όπως είναι η Μαδρίτη, Βρυξέλλες και Μόσχα. Σημειώνεται ότι οι υπόλοιπες βάσεις αεροσκαφών για πτήσεις εξωτερικού (Ηράκλειο, Ρόδος, Καλαμάτα, Κως Κέρκυρα, Χανιά) ξεκινούν δραστηριότητα σταδιακά από τον Μάρτιο, ενώ στόχος είναι το 2014 να λειτουργήσουν για μεγαλύτερο διάστημα ώστε να επεκταθεί η τουριστική περίοδος.

Αναφορικά με την κίνηση εσωτερικού νησιά όπως η Μυτιλήνη, η Χίος και η Σάμος παρουσίασαν αύξηση στην κίνηση από 12% σε 20% με χαμηλότερες τιμές και αυξημένες πληρότητες. Νησιά της άγονης γραμμής (Κύθηρα, Ικαρία και Κάλυμνος) παρουσίασαν αύξηση 40%. Η εντυπωσιακή αύξηση αποδίδεται στην προσφορά του δωρεάν σκέλους εσωτερικού για τις άγονες γραμμές τους χειμερινούς μήνες, εφόσον ο επιβάτης συνεχίζει ανταπόκριση εξωτερικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή