Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΧΑΕ: Συμβάσεις συνεργασίας

Aυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασε η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Περισσότερα από 1 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια, ενώ ο τίτλος ενισχύθηκε 10,76%. Η διοίκηση της ΕΧΑΕ υπέγραψε συμβάσεις συνεργασίας με τον Χρηματιστήριο Παραγώγων του Βουκουρεστίου. Η ΕΧΑΕ θα προσφέρει τεχνολογικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εκκαθάρισης στην αγορά παραγώγων του SIBEX. Η συνεργασία αποσκοπεί και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Folli Follie: Συμφωνία με Authentic

Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις ξένων και εγχώριων χαρτοφυλακίων στη μετοχή της Folli Follie Group. Ο τίτλος ενισχύθηκε 14,93% αυτή την εβδομάδα. Η συμφωνία με τον όμιλο Authentic Brands εδραιώνει διεθνώς την παρουσία του ελληνικού ομίλου στον κλάδο της αποκλειστικής διανομής επωνύμων οίκων μόδας. Η Folli Follie Group προτίθεται να εξασφαλίσει τη συνέχεια της σημαντικής παρουσίας της Juicy Couture στην αγορά λιανικής στην Ευρώπη αρχής γενομένης από το flagship store το οποίο βρίσκεται στη Ρίτζεντ στριτ στο Λονδίνο.

Αλουμύλ: Στο Κιλκίς η παραγωγή

Η ύφεση στον κλάδο του αλουμινίου υποχρεώνει τις εταιρείες σε αναδιαρθρώσεις των παραγωγικών του μονάδων. Ηδη η Αλουμύλ προχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο στη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Ξάνθης και την απασχόληση όλων των εργαζομένων του στην εκμετάλλευση που διατηρεί η εταιρεία στο Κιλκίς, όπου μεταφέρθηκε, πλέον, το σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητάς της στην Ελλάδα. Η μετοχή υπέστη απώλειες 2,05%. Η μητρική εταιρεία είχε ζημίες 12,9 εκατ. στο 9μηνο του 2013.

ΟΤΕ: Διεθνής συμμετοχή

Εβδομαδιαία άνοδο 13,35% κατέγραψε η μετοχή του ΟΤΕ, προσεγγίζοντας τα 12 ευρώ. Η διοίκηση ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Οργανισμού σε διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο. Η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται να προστεθεί στις επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. του ομίλου ΟΤΕ, τα επόμενα 4 χρόνια στην Ελλάδα. Με την επένδυση αυτή ο όμιλος ΟΤΕ, μέσω της OTEGLOBE, τοποθετεί την Ελλάδα στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της Μεσογείου, η οποία θα αποτελεί πλέον μία από τις τρεις βασικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία και τη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή