Ακτωρ και Alstom μειοδότες σε διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ

Ακτωρ και Alstom μειοδότες σε διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειοδότης στον διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ για την ανάταξη και αναβάθμιση της σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας αναδείχθηκε η κοινοπραξία της ελληνικής Ακτωρ και της γαλλικής Alstom. Το έργο έχει συμβατικό προϋπολογισμό 52 εκατ. ευρώ (πλην ΦΠΑ), με την εν λόγω κοινοπραξία να προσφέρει σημαντική έκπτωση της τάξεως του 22%.

Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει και την αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε συγκεκριμένα σημεία της εν λόγω σιδηροδρομικής σύνδεσης. Ειδικότερα, προβλέπεται η αποκατάσταση (ανάταξη) των συστημάτων σηματοδότησης, ώστε να επανέλθουν σε καλή λειτουργική κατάσταση, αλλά και η αναβάθμισή τους μέσω της προσθήκης νέων δυνατοτήτων. Επίσης, θα εγκατασταθεί καλώδιο οπτικών ινών σε όλο το μήκος του έργου και θα αποκατασταθεί η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Κιλκίς σε δύο επιμέρους τμήματα (Νέα Φιλαδέλφεια και Γαλλικός).

Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο έργο είναι, επί της ουσίας, συμπληρωματική σύμβαση στα τρία μεγάλα έργα που εκτελούνται σήμερα στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας, όπως η ανάταξη της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αθήνα-Τιθορέα, το τμήμα Τιθορέα-Δομοκός και το τμήμα Θεσσαλονίκη-Ειδομένη.

Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι της τάξεως των 24 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή