Σύντομα (11/2/14)

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο κρουαζιερόπλοια της Louis Cruises στο Σότσι

Από τις ρωσικές αρχές έχουν ναυλωθεί δύο κρουαζιερόπλοια της Louis Cruises και συγκεκριμένα το Louis Olympia και το Spirit, συνολικής δυναμικότητας 3.000 κλινών για την κάλυψη αναγκών φιλοξενίας κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που λαμβάνουν χώρα αυτό τον μήνα στο Σότσι. Τα δύο κρουαζιερόπλοια φιλοξενούν επίσημους προσκεκλημένους και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας. Η εταιρεία επισημαίνει ότι κρουαζιερόπλοιά της έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά ως πλωτά ξενοδοχεία για σημαντικά γεγονότα και συνόδους κορυφής. Για το 2014 η Louis έχει προγραμματίσει 612 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων της σε 29 ελληνικούς προορισμούς. Oι περισσότερες αφίξεις μεταξύ των εν λόγω προορισμών θα γίνουν στη Μύκονο (99). Ακολουθούν η Σαντορίνη με 93 αφίξεις, ο Πειραιάς με 82, η Πάτμος με 69, το Ηράκλειο με 67, η Ρόδος με 55 και η Κέρκυρα με 30. Το 2013 τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας πραγματοποίησαν 659 προσεγγίσεις. Το σύνολο των αφίξεων επιβατών στα ελληνικά λιμάνια έφθασε σε 547.686,ενώ 95.358 επιβάτες προέρχονται από Home Porting.

Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τουριστικό τομέα υπέγραψε, χθες, στο Ριάντ ο πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Σαλμάν μπιν Αζίζ Αλ Σαούντ, πρόεδρος της επιτροπής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρονται για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Επίσης, στη συνάντηση συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Ριάντ κοινή πολιτιστική έκθεση των δύο χωρών.

Ιατρικός τουρισμός

Στις 7 Απριλίου θα διοργανωθεί στη Μόσχα η 3η εκδήλωση προβολής ιατρικού τουρισμού και υπηρεσιών υγείας από την Τourism Today σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators της Ρωσίας, την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Εταιρειών και την ελληνική πρεσβεία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ξενοδοχεία, κέντρα που εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες των ιαματικών πηγών στην χώρα μας, κλινικές και ιατρικά κέντρα. Να σημειωθεί ότι το μέρος της ρωσικής αγοράς που σχετίζεται με τον ιατρικό τουρισμό απαριθμεί περίπου σε 300.000 τουρίστες με μία ετήσια αύξηση 20%. Σε πολλές χώρες όπως η Γερμανία λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες υγείας από τους Ρώσους ασθενείς τα νοσοκομεία διαθέτουν πλέον ρωσόφωνο προσωπικό.

Επαναλειτουργία χιονοδρομικού Καϊμακτσαλάν με 750.000 ευρώ

Το συνολικό ποσό των 750.000 ευρώ για επενδύσεις και τρέχοντα έξοδα διέθεσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου προκειμένου να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βοράς – Καϊμακτσαλάν κατά τη φετινή περίοδο. Τα σχετικά στοιχεία ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Γρηγόρης Δούνης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο, συμπληρώνοντας ότι από 19/12/2013 έως 2/2/2014 κόπηκαν 12.654 εισιτήρια με έσοδα 148.324 ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι μη χιονοδρόμοι επισκέπτες. Μεταξύ άλλων στο Κέντρο εγκαταστάθηκε σύστημα έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων, εξασφαλίσθηκε επιπλέον χιονοδιαστρωτικό και δημιουργήθηκε νέο web site. Το Χιονοδρομικό είναι το ψηλότερο της χώρας (2.100 μ.), γεγονός που εξασφαλίζει μεγαλύτερη περίοδο χιονιού. Επιπλέον, ο κ. Δούνης που είχε συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες με την υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί πλήρεις φάκελοι στον ΕΟΤ για τα Χιονοδρομικά του Παρνασσού και του Καϊμακτσαλάν και αναμένεται να είναι τα πρώτα που θα λάβουν ειδικό σήμα λειτουργίας.

Επιχειρηματίες για ένταξη στο δίκτυο αναζητεί η Endeavor

Τους επόμενους επιχειρηματίες από την Ελλάδα που θα ενταχθούν στο δίκτυό της με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή των επιχειρήσεών τους, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την πρόσβαση σε αγορές και επενδυτές παγκοσμίως αναζητεί η Endeavor, η πρωτοβουλία που έχει αναπτυχθεί και στη χώρα μας. Η διαδικασία αιτήσεων ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 28/2/2014. Η σχετική αίτηση βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Endeavor Greece www.endeavor.org.gr. Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 200.000 ευρώ και να βασίζονται σε ένα στέρεο επιχειρηματικό μοντέλο, με σημαντική προοπτική ανάπτυξης. Ηδη 11 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο δίκτυο της Endeavor. Πρόκειται για τις Daily Secret, Hellas Direct, Obrela Security Industries, Out There Media, Papdimitriou, Fereikos-Helix και HotelBrain.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή