ΝΕΛ: Λόγω οφειλών του Δημοσίου η χθεσινή ακύρωση δύο δρομολογίων

ΝΕΛ: Λόγω οφειλών του Δημοσίου η χθεσινή ακύρωση δύο δρομολογίων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μη έγκαιρη καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων από το Δημόσιο για εκτελεσθέντα δρομολόγια σε γραμμές δημόσιας υπηρεσίας, αποδίδουν η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) και η θυγατρική της «Σι Λινγκ Φέρρις» τη χθεσινή ακύρωση των δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων ΘΕΟΦΙΛΟΣ και ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ.

Η εταιρεία, η οποία επικαλέστηκε πρόβλημα στον εφοδιασμό με καύσιμα, σε ανακοίνωσή της ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ που είχε προγραμματιστεί για χθες, Δευτέρα 10/02/14, από Λαύριο-Ψαρά-Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα και επιστροφή, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/02/14 στις 20.00.

Επίσης, το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ που είχε προγραμματιστεί για χθες, Δευτέρα 10/02/14, από Καβάλα-Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ-Καρλόβασι-Φούρνους-Εύδηλο-Πειραιά και επιστροφή, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14/02/14 από Καβάλα στις 23:59.

«Οι εμπλεκόμενοι φορείς του Δημοσίου έχουν κακούς συμβούλους που εκτελούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατά βούληση, αγνοώντας τις ανάγκες των εταιρειών και των επιβατών», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ, Γιάννης Αβραντίνης και ζήτησε την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σημειώνεται, ότι μολονότι το σχέδιο εξυγίανσης της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου έχει εγκριθεί από το τριμελές Εφετείο της Μυτιλήνης και η εταιρεία έχει επιτύχει θεαματική μείωση των χρεών της προς τις τράπεζες, ακόμη δεν έχει καταφέρει να βγει από τον κύκλο της κρίσης στον οποίο βρίσκονται, άλλωστε, όλες οι ακτοπλοϊκές. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι αυτό της ρευστότητας, καθώς οι τράπεζες έχουν σταματήσει να χορηγούν κεφάλαια κίνησης και οι ακτοπλοϊκοί όμιλοι ασχολούνται μόνο με την επιβίωσή τους. Μέχρι τώρα, η έλλειψη ρευστότητας επιδρά στους επιβάτες με ακυρώσεις δρομολογίων, ενώ κατά περιόδους υπάρχουν και καθυστερήσεις στις πληρωμές των ναυτικών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή