Η Praktiker Hellas ανέλαβε δράση σε 10 πόλεις με μάστορες – εθελοντές

Η Praktiker Hellas ανέλαβε δράση σε 10 πόλεις με μάστορες – εθελοντές

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Praktiker Hellas, το γνωστό και δημοφιλές δίκτυο των 14 καταστημάτων τεχνικών και οικιακού εξοπλισμού, που βρίσκεται από το 1991 στη χώρα μας, δεν εισήγαγε μόνο το χρησιμότατο «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do It Yourself), αλλά εδώ και δύο χρόνια έχει αναλάβει έναν θετικό ρόλο στη ζωή δέκα πόλεων – εκεί όπου λειτουργούν τα καταστήματά της. Με το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητάς της «Μάστορες της πόλης μας» και με τον εθελοντισμό των εργαζομένων της, αναλαμβάνει πανελλαδικά δράση σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, με στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων.

Από τον Ιούνιο ώς τον Οκτώβριο 2013 σχεδίασε και πραγματοποίησε 11 αστικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικές εθελοντικές ομάδες. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού κεντρικών είτε και ιστορικών σημείων, εργασίες ανάπλασης καθώς και πρωτοβουλίες για τον καθαρισμό του φυσικού περιβάλλοντος, όπως υπέδειξαν οι κατά τόπους δήμοι που είχαν και τον συντονισμό των δράσεων. Συνολικά, συμμετείχαν 400 εθελοντές μάστορες, και με την πρόσφορα των απαραίτητων υλικών, με την τεχνογνωσία και την εθελοντική εργασία των εργαζόμενων τους από όλα τα καταστήματα όπως και από τα κεντρικά γραφεία της, έκαναν πράξη τις ακόλουθες δημιουργικές αστικές παρεμβάσεις:

Στην Αθήνα, σε συνεργασία με τους Athenistas, εργάσθηκαν για τη δημιουργία δύο πάρκων «τσέπης» στον Κολωνό. Στη Μάνδρα Αττικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Στη Θεσσαλονίκη, με την εθελοντική ομάδα των Tessalonistas, ανέπλασαν την Παιδική Χαρά Πλάτωνος. Στην Πάτρα, με τους Patrinistas, στην πλατεία Παπαναστασίου. Στα Ιωάννινα, με τους Paguristas, στο Νησάκι της Λίμνης Ιωαννίνων. Στο Ηράκλειο Κρήτης, με τους Minoistas, το πάρκο στον Αϊ-Γιάννη της Κνωσού. Στον Βόλο στην πλατεία Καλλιθέας. Στην Καλαμάτα στο πάρκο Σιδηροδρόμων. Στη Λάρισα στον παραπόταμο του Πηνειού ποταμού. Στην Ξάνθη στην Παιδική Χαρά Διομηδείας. Στην Αλεξανδρούπολη στον Πλατανότοπο Μαΐστρου.

Επιπλέον, η Praktiker συνεισφέρει στη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε συνεργασία με τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς PRAKSIS και «Μαζί για το Παιδί». Για τους οποίους, φιλοξενεί σε ορισμένα καταστήματά της ειδικά κουτιά συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης. Μια δράση, στην οποία και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εορταστικής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή