Ειδικοί σύμβουλοι προετοιμάζουν 200 επιχειρήσεις για τις διεθνείς αγορές

Ειδικοί σύμβουλοι προετοιμάζουν 200 επιχειρήσεις για τις διεθνείς αγορές

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται μία νέα δράση του Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΣΠΑ 2007-2013», που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον ΣΕΒΕ, το ΣΕΚ και τον ΟΠΕ.

Η δράση «Συμβουλευτική & Mentoring σε θέματα Εξωστρέφειας» στόχο έχει να υποστηρίξει μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη τη χώρα, που προτίθενται μελλοντικά να εξάγουν, αλλά και σε υφιστάμενες εξαγωγικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκτείνουν την δραστηριότητά τους.

Η Συμβουλευτική θα γίνει σε ομάδες των 4- 20 ατόμων σε επίπεδο νομού, με 6 ώρες ομαδικών συναντήσεων και 16 ώρες ατομικών (από 6 ως 8 ώρες ανά ημέρα). Η Δράση είναι συνολικής διάρκειας 22 ωρών και επιδοτείται με 5 ευρώ μικτά ανά ώρα.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη «σκοπός του εξαγωγικού mentoring είναι κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση να αποκτήσει ένα στέλεχος το οποίο όχι μόνο να κατανοεί τα ουσιαστικά ζητήματα των εξαγωγών, αλλά και τα προσεγγίζει με επαγγελματικό τρόπο. Είναι απαραίτητο στη σημερινή συγκυρία όσοι επιθυμούν να εξάγουν να έχουν προηγουμένως εξοπλιστεί με ένα σύνολο βασικών και εξειδικευμένων γνώσεων, ώστε να μπορούν να προσδιορίζουν την αναγκαία κάθε φορά επιχειρησιακή στρατηγική ανά εξαγωγική αγορά- στόχο. Οι δυσμενείς συγκυρίες σε παγκόσμιο επίπεδο προϋποθέτουν έξυπνους τρόπους διείσδυσης σε νέες αγορές και καλή πληροφόρηση πριν τη χάραξη των επόμενων βημάτων κάθε επιχείρησης. Οι Σύνδεσμοι των Εξαγωγέων και ειδικά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, στέκονται αρωγοί στην εθνική προσπάθεια για επέκταση της εξαγωγικής βάσης της χώρας και συμμετέχουν ενεργά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα και αξιοποίησης Δράσεων του ΕΣΠΑ, που στοχεύουν στην ουσιαστική ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας».

Σημειώνεται ότι η υποστήριξη που παρέχεται στο πλαίσιο της Δράσης, δεν αφορά στην εξεύρεση πελατών σε διεθνείς αγορές από τον σύμβουλο, αλλά στον προσανατολισμό και στην εκπαίδευση ενός στελέχους της επιχείρησης, το οποίο μελλοντικά θα μπορεί να ερευνά και να αναζητά τους κατάλληλους πελάτες στις ξένες αγορές.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής, η επιχείρηση δύναται:

– Να εξακριβώσει την παρούσα κατάστασή της και να θέσει τους μελλοντικούς στόχους και τις επιδιώξεις της.

– Να εντοπίσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της και τις αδυναμίες της.

– Να αναζητήσει τις ευκαιρίες των προϊόντων στη διεθνή αγορά.

– Να αξιολογήσει την εξαγωγική της ετοιμότητα.

– Να ορίσει τις προϋποθέσεις της επιτυχούς δραστηριοποίησής της στον εξαγωγικό τομέα.

– Να σχεδιάσει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της εξαγωγικής δραστηριότητάς της.

– Να επικεντρωθεί στους ενδεικνυόμενους τρόπους εισόδου στη διεθνή αγορά, προσεγγίζοντας την κατάλληλη στρατηγική.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες, που στοχεύουν στη διεθνοποίηση. Επιπλέον κριτήρια για την επιλογή των επιχειρήσεων αποτελούν:

– Η δραστηριοποίηση σε εξωστρεφείς κλάδους της οικονομίας,

– Οι βασικές γνώσεις σε θέματα εξωστρέφειας.

– Η απασχόληση σε επιχειρήσεις με περισσότερα από 10 άτομα προσωπικό και με ε εξωστρεφή προσανατολισμό.

– Η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων καθώς και συγκεκριμένων κριτηρίων συμμετοχής, επιθυμητή είναι η συμμετοχή έως δύο ατόμων ανά επιχείρηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν ή να αποστέλλουν ταχυδρομικώς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής στην Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, Λ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων 61, 11144 Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή