Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχασε χθες το πρωί τη μάχη με τον καρκίνο ο Στέλιος Σταυρίδης. Ο ιδρυτής της εταιρείας Piscines Ideales και πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, απεβίωσε σχεδόν έξι μήνες μετά τη διάγνωση των ιατρών ότι έπασχε από την επάρατο νόσο. Ο ίδιος, ωστόσο, πάλευε μέχρι το τέλος. Παρ’ όλο που σχεδόν όλοι είχαν προεξοφλήσει τη δυσάρεστη εξέλιξη, ο Στέλιος Σταυρίδης, μαχητικός όπως ήταν στη ζωή του, έδινε και αυτή τη μάχη με αισιοδοξία. Ακόμη και τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του, ο ίδιος έδινε την εντύπωση στον συνομιλητή του ότι πάσχει από ένα… κρυολόγημα το οποίο σύντομα θα ξεπερνούσε.

Ο Στέλιος Σταυρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Ηταν διπλωματούχος μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και στα οικονομικά. Μιλούσε έξι γλώσσες. Είχε σημαντική πορεία ως επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων (Lavipharm, Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον, Τσιμέντα Ηρακλής – Lafarge, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΔΑ, ΕΥΔΑΠ), ενώ τo 1991 ίδρυσε την εταιρεία Piscines Ideales η οποία είχε ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία. Παράλληλα ανέπτυξε πολυσχιδή δραστηριότητα στα κοινά, λαμβάνοντας θέσεις σε συλλογικούς φορείς και συνδέσμους. Επίσης αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Εστία».

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Στέλιου Σταυρίδη εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε άνθρωπο εμπνευσμένο και δημιουργικό τον Στέλιο Σταυρίδη, που διακρίθηκε για την προσφορά του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εθνικής μας οικονομίας. «Ανέλαβε με επιτυχία τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώνοντας αποτελεσματικά σημαντικές αποκρατικοποιήσεις. Ο Στέλιος Σταυρίδης τίμησε την παράταξή μας ως υποψήφιος βουλευτής και με τίμησε προσωπικά με τη φιλία του. Στην οικογένειά του», κατέληξε ο πρωθυπουργός, «εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου».

Η κηδεία του Στέλιου Σταυρίδη θα γίνει στην εξ αγχιστείας και αγαπημένη του πατρίδα, την Κεφαλονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή