Σύντομα (20/2/14)

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημερίδα για την ενίσχυση της ασφάλειας εντός ΟΛΠ

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας εντός του λιμανιού του Πειραιά, ο ΟΛΠ διοργανώνει σήμερα ημερίδα, στην οποία θα παρουσιαστούν τα προϊόντα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Support. Ο ΟΛΠ συμμετέχει από το 2010 στο εν λόγω πρόγραμμα, μαζί με άλλα 17 λιμάνια της Ευρώπης από χώρες όπως το Ην. Βασίλειο, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Νορβηγία, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Πορτογαλία. Στόχος του Support (Security Upgrade for PORTs) είναι να αναβαθμίσει τα συστήματα ασφαλείας των λιμανιών μέσω της χρήσης νέων οπτικών, ψηφιακών και οργανωτικών σχημάτων, υποστηρίζοντας τους χρήστες των λιμανιών σε θέματα ασφαλείας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και τα σχετικά πρότυπα. Οπως ανακοινώθηκε χθες, στο πλαίσιο της ημερίδας, πρόκειται να παρουσιαστούν όλα τα νέα προϊόντα που αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας του προγράμματος και για τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εφαρμογές στα λιμάνια. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΠ, το λιμάνι του Πειραιά είναι ένα από τα ασφαλέστερα παγκοσμίως, έχοντας αναπτύξει ένα σύγχρονο και αναβαθμισμένο περιβάλλον ασφαλείας, ενώ παράλληλα πιστοποιείται σε ετήσια βάση από ελεγκτικά ευρωπαϊκά όργανα.

1,174 δισ. η χρηματοδότηση  της ΕΤΕπ το 2013

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ήταν ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της Ελλάδας για τη χρονιά που μας πέρασε και θα συνεχίσει και στο μέλλον να στηρίζει την οικονομία της χώρας με δάνεια, με την προϋπόθεση ότι τα σχέδια για χρηματοδότηση θα είναι ώριμα. Αυτές ήταν οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγερ, που βρισκόταν χθες στις Βρυξέλλες για την ετήσια συνέντευξη Τύπου της τράπεζας. Σύμφωνα με την έκθεση της τράπεζας, τα δάνεια προς την Ελλάδα το 2013 διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2012. Πέρυσι εκταμιεύθηκαν 1,174 δισ. ευρώ για προγράμματα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για επενδύσεις σε υποδομές, στην ενέργεια και στην αστική ανάπτυξη. Οπως είπε ο κ. Χόγερ, «σε μια περίοδο που οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούσαν να δώσουν σε Ελληνες επιχειρηματίες τις αναγκαίες εγγυήσεις για εισαγωγή πρώτων υλών, η ΕΤΕπ ήρθε και τις αντικατέστησε, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του εγγυητή».

Ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε η Ελλάδα, η οποία εκπροσωπήθηκε φέτος για πρώτη φορά από 29 επιχειρήσεις του κλάδου της κατασκευής και σχεδιασμού κοσμημάτων, στη διεθνή έκθεση αργυροχρυσοχοΐας, ρολογιών, εξοπλισμού εργαστηρίων και πολύτιμων λίθων, Inhorgenta Munich 2014, που πραγματοποιήθηκε στις 14-17 Φεβρουαρίου στο Μόναχο. Οι ελληνικές επιχειρήσεις κατέλαβαν στο σύνολο 373 τετραγωνικά μέτρα του εκθεσιακού κέντρου του Μονάχου μεταξύ 1.197 εκθετών απ’ όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις ιδέες και τα προϊόντα τους σε 30.000 επισκέπτες από 80 χώρες.

Επίδομα ανεργίας μόνο για το 18%

Το 74% των ανέργων συντηρείται σήμερα από τους γονείς, ενώ μόλις το 18% παίρνει επίδομα ανεργίας. Την ίδια στιγμή, οκτώ στους δέκα ανέργους αναζητούν εργασία αποκλειστικά στη χώρα μας. Οσο για το μέσο διάστημα ανεργίας, αυτό φτάνει τα 2 χρόνια και τους 3 μήνες. Τα στοιχεία αυτά –που δείχνουν τον βαθμό απογοήτευσης των ανέργων– καταγράφονται σε έρευνα της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», του Ιδρύματος Hanns Seidel και το Centre for European Studies. Στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της απασχόλησης αναφέρθηκε στην εκδήλωση ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Στα 80 τα σημεία πώλησης «Βενέτης» στα τέλη του 2014

Στα 80 από 70 που είναι σήμερα αναμένεται να φτάσουν τα σημεία πώλησης της αλυσίδας Βενέτη μέχρι το τέλος του 2014, γεγονός που συνεπάγεται σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας ώς το τέλος του έτους. Πρόσφατα, στο δίκτυο της αλυσίδας προστέθηκαν τρία ακόμη καταστήματα υπό το σήμα «Βενέτη Food Hall». Πρόκειται για ένα κατάστημα στους Αμπελόκηπους, ένα απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής και ένα εντός του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens». Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό εγκαινιάστηκε στην Ομόνοια στο κτίριο του «Νέον» το κατάστημα «Βενέτη 1948», δίνοντας ιδιαίτερη ώθηση στην προσπάθεια «αναγέννησης» συνολικά της περιοχής. Υπό το σήμα «Βενέτη 1948» λειτουργούν ακόμη δύο καταστήματα στην Κηφισιά, εκεί βεβαίως που ξεκίνησε την πορεία του ο φούρνος Βενέτη το 1948.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή