Αλφειός Ρόδι: Επένδυση 1 εκ. ευρώ για μονάδα τυποποίησης και παραγωγής χυμών

Αλφειός Ρόδι: Επένδυση 1 εκ. ευρώ για μονάδα τυποποίησης και παραγωγής χυμών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 420.000 ευρώ προχωρά η εταιρεία ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ ΑΕ προκειμένου να υλοποιήσει επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ κατασκευής εργοστασίου χυμοποίησης και τυποποίησης των προϊόντων της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια, με την έκδοση 7.000 μετοχών ονομαστικής αξίας 60 ευρώ εκάστη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία εξασφάλισε την κατ’ αρχήν έγκριση, της πρότασής της, που υπέβαλε στην Αναπτυξιακή Ολυμπίας, για την κατασκευή του εργοστασίου χυμού και τυποποίησης των προϊόντων της. Η επένδυσηση ύψους 1 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα leader και επιχορηγείται στο 50% της δαπάνης.

Η κατασκευή χυμοποιητηρίου της Αλφειός Ρόδι αποτελεί το δεύτερο κομβικό σημείο στη πορεία της εταιρείας, η οποία μετράει μόλις τρία χρόνια ζωής, για να ακολουθήσει, μέσα στο 2014, η τοποθέτηση των προϊόντων με την μορφή φρέσκου καρπού και χυμού, στην αγορά.

Η Αλφειός Ρόδι ΑΕ, με 126 μετόχους, δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια της ροδιάς, την εμπορία και τη μεταποίησή της και αναπτύσσεται με πυρήνα την ετυρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αλφειού, του Λάδωνα και του Ερύμανθου. Διαθέτει 60.000 ροδιές της ποικιλίας wonderful σε περίπου 1.100 στρέμματα, τα οποία καλλιεργούνται από τους ιδιοκτήτες τους και υποστηρίζονται από την εταιρεία, με υπηρεσίες καλλιεργητικές, αναπτυξιακές, μάνατζμεντ και μάρκετινγκ.

Η εταιρεία, δημιούργησε και συνεχίζει μια επιστημονική βάση δεδομένων, την επιμόρφωση των μελών της, προχώρησε στην πιστοποίηση των καλλιεργειών με τα πιστοποιητικά AGRO 2,1 και 2,2 και από φέτος εισέρχεται στη διαδικασία για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό GLOBAL GAP.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή