Ξεκινά η πώληση τουριστικών πακέτων για διακοπές με σκάφος

Ξεκινά η πώληση τουριστικών πακέτων για διακοπές με σκάφος

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πώληση τουριστικών πακέτων για διακοπές με σκάφος θα ξεκινήσουν τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία έπειτα από συμφωνία που έκλεισαν η Ενωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Παράλληλα, οι δύο φορείς σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν χθες, ανακοίνωσαν ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και σε άλλα θέματα, όπως η συνδιοργάνωση της 13ης έκθεσης σκαφών αναψυχής με ελληνική σημαία (East Med Yacht Show), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 7 Μαΐου στον Πόρο.

Ο πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ Λ. Τσιλίδης ανέφερε ότι στην έκθεση θα προσκληθούν εκπρόσωποι tour operators και ταξιδιωτικών γραφείων από επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, το Κατάρ, η Αλγερία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, το Ισραήλ και η Αίγυπτος, με στόχο τη γνωριμία με το ελληνικό γιότινγκ και το κλείσιμο ναυλοσυμφώνων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο φορέων, ο ΗΑΤΤΑ θα δημιουργήσει μία ηλεκτρονική, πολλαπλών χρήσεων, πλατφόρμα στην οποία θα παρουσιάζεται και θα προβάλλεται το σύνολο των περίπου 2.500 σκαφών του ελληνικού γιότινγκ με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Για τα πακέτα που θα δημιουργήσουν τα ταξιδιωτικά γραφεία ο κ. Τσιλίδης τόνισε ότι θα υπάρχουν διευκολύνσεις πληρωμών έως 12 άτοκων δόσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Α. Στελλιάτος τόνισε ότι με τη συμφωνία των δύο φορέων θα δοθεί μία ευκαιρία στους Ελληνες να έρθουν πιο κοντά στο γιότινγκ χωρίς πρόσθετο κόστος σε σχέση με τους άλλους τρόπους διακοπών. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι για την ενοικίαση ενός σκάφους για μια εβδομάδα το κόστος ξεκινάει από τα 1.500 ευρώ, το οποίο μπορεί να επιμερισθεί σε 4 ζευγάρια που θα κάνουν μαζί τις διακοπές τους.

Στο μεταξύ, ο ΕΟΤ ενέκρινε άλλα 2 προγράμματα προώθησης του ελληνικού τουρισμού. Το πρώτο πρόγραμμα με στόχο τις αγορές της Ολλανδίας και του Βελγίου θα υλοποιηθεί με online διαφημιστική προβολή σε ιστοσελίδες tour operators και ταξιδιωτικών γραφείων των δύο χωρών και με συνδιαφήμιση του ελληνικού προορισμού με tour operators. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα αγγίξει τις 400.000 ευρώ. To δεύτερο πρόγραμμα, ύψους 12.709 ευρώ, στη Ρουμανία θα υλοποιηθεί με online προβολή, διαφημιστικές καταχωρίσεις (στον κατάλογο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας κ.ά.), εκτύπωση θεματικών φυλλαδίων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μέσω facebook. Παράλληλα, ο ΕΟΤ αποφάσισε να πληρώσει 61.500 ευρώ στην εταιρεία SELENA Eκδοτική, η οποία είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος των εκδόσεων National Geographic στην Ελλάδα για τη χορήγηση στον Οργανισμό 18μηνης άδειας χρήσης των κειμένων και των φωτογραφιών σειράς 7, 24σέλιδων ηλεκτρονικών εκδόσεων του National Geographic με γενικό τίτλο «Τα 7 μεγαλύτερα ιστορικά μνημεία της Αρχαίας Ελλάδας» σε 9 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, σουηδικά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή