Εκστρατεία ενημέρωσης παιδιών και νέων για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Εκστρατεία ενημέρωσης παιδιών και νέων για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε χρόνο –εδώ και έντεκα χρόνια σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο– «τη δεύτερη ημέρα, της δεύτερης εβδομάδας, του δεύτερου μήνα» γιορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). Εφέτος, η ημέρα αυτή ήταν η Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 και στο συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου –εκπρόσωπος στη χώρα μας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης, ΙNSAFE– δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή χρήση από παιδιά και νέους στις online τεχνολογίες και στα κινητά τηλεφώνων. Στους υποστηρικτές του συνεδρίου η WIND συνεργάζεται με τη δράση «saferinternet.gr» του Ελληνικού Κέντρου και με «λάκτισμα» το συγκεκριμένο συνέδριο ξεκινάει και για το 2014 σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας της «Kids@safety, Internet κινητό και παιδί» που έχει για κεντρικό σύνθημα «Τον Νου Σου πριν κάνεις Click».

Εδώ και τέσσερα χρόνια –από το 2010– με την εκστρατεία αυτή που πραγματοποιεί στην Αθήνα και στην περιφέρεια, η WIND έχει στηρίξει 60 ημερίδες σε σχολεία και δήμους. Διένειμε 100.000 ενημερωτικά έντυπα για γονείς και παιδιά, συμμετείχε σε τρεις έρευνες για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και στηρίζει το www.cyberkid.gov.gr – τη διαδικτυακή και διαδραστική εφαρμογή του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που παρέχει χρήσιμες συμβουλές.

Επίσης, η συγκεκριμένη εκστρατεία βρίσκεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της WIND, όπου και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις, οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές για γονείς, παιδιά και εφήβους, όπως και έρευνες που δείχνουν τη συμπεριφορά και τη χρήση των παιδιών στο Διαδίκτυο. Παράλληλα παραπέμπει και σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών που εργάζονται για των προστασία των παιδιών.

«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε κατορθώσει ώς σήμερα να ενημερώσουμε για την ασφαλή χρήση του κινητού και του Διαδικτύου περισσότερους από 100.000 συμπολίτες μας και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με την ίδια ένταση, ώστε όλοι οι γονείς να γνωρίσουν πως τα παιδιά τους μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει η τεχνολογία χωρίς κινδύνους», σχολιάζει ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND κ. Γιώργος Τσαπρούνης.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σε πρόσφατο συνέδριο για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο που πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το 64% των χρηστών δεν έχει γνώση των κινδύνων του Διαδικτύου, το 57% αγνοεί την ύπαρξη λογισμικού ασφαλείας για τα κινητά, το 50% δεν χρησιμοποιεί μέτρα προστασίας και προφύλαξης (passwords κ.ά.), ενώ το 56% έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων. Το γενικό συμπέρασμα είναι –με δεδομένο ότι οι γνώσεις των χρηστών σε θέματα προστασίας είναι ανησυχητικά χαμηλές– ότι η ασφαλής χρήση των τεχνολογιών από παιδιά, αλλά και από τους γονείς τους, συνιστά κρίσιμη προτεραιότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή