Η Novartis στις 100 κορυφαίες για προαγωγή της αειφόρου ανάπτυξης

Η Novartis στις 100 κορυφαίες για προαγωγή της αειφόρου ανάπτυξης

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν ακόμη σβήσει ο απόηχος από τα χειροκροτήματα που δέχθηκε η Novartis Hellas για τη σημαντική διάκρισή της στα Environmental Awards 2014 με την απονομή του Silver Award στην κατηγόρια του Sustainable Transport, έρχεται τώρα και η αναγγελία της ένταξής της στη λίστα «Global 100»: στις 100 κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο που προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, η Novartis είναι η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία, ύστερα από επτά χρόνια, που συγκαταλέγεται στον δείκτη «Global 100 Most Sustainable Corporations in the World». Ενας δείκτης, που διαμορφώνεται μέσα από 12 αυστηρές παραμέτρους και που αναγνωρίζει τις προσπάθειες μεγάλων εταιρειών σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Πληρούν επιλεγμένα κριτήρια βιωσιμότητας

Επιπλέον, αυτές οι 100 επιχειρήσεις έχουν τις αποδοτικότερες μετοχές παγκοσμίως και -ανάλογα με τον κλάδο που δραστηριοποιούνται- πληρούν επιλεγμένα κριτήρια βιωσιμότητας. Μεταξύ των επιμέρους παραμέτρων που διαμορφώνουν τον δείκτη είναι το παραγόμενο εισόδημα ανά μονάδα καταναλισκόμενης ενέργειας, ο λόγος αμοιβής του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας προς τον μέσο μισθό των εργαζομένων, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και η διαφορετικότητα στη διοικητική δομή. Η επιλογή γίνεται μεταξύ 4.000 εταιρειών μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης και η συγκέντρωση των στοιχείων -κατά κύριο λόγο- μέσω του Bloomberg, αλλά και με απευθείας επικοινωνία με τις 350 επιχειρήσεις που έχουν επιλέγει. Η σχετική λίστα παρουσιάζεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Ο Ομιλος Novartis στην Ελλάδα απασχολεί 700 εργαζομένους, έχει λάβει διακρίσεις «Επιχειρηματικής Αριστείας & Υπευθυνότητας» και διακρίνεται στην καινοτομία και τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η διάκρισή της στα Environmental Awards 2014 με την απονομή του Silver Award οφείλεται στη βιώσιμη περιβαλλοντική πρακτική της μέσω του προγράμματος «Eco-Driver», στόχος του οποίου είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων με τη χρησιμοποίηση αυτοκινήτων με κινητήρες Diesel. Για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του συγκεκριμένου έργου, η εταιρεία ακολούθησε συγκεκριμένη μεθοδολογία (Define, Measure, Analyze, Improve – DMAIC) και εκπαίδευσε αντιστοίχως το ανθρώπινο δυναμικό της για οικολογική οδήγηση.

Μείωση στην κατανάλωση CO2

Αποτέλεσμα της συντονισμένης αυτής προσπάθειας ήταν να επιτύχει μείωση στην κατανάλωση του CO2 σε ποσοστό μεγαλύτερο του 24% με την αντικατάσταση μέρους του στόλου της εταιρείας με αυτοκίνητα με κινητήρες diesel. Ευοίωνο σημείο της φετινής διοργάνωσης των βραβείων είναι η χαρακτηριστική αύξηση κατά 82% της συμμετοχής υποψηφιοτήτων από νέες εταιρείες, αλλά και η σημαντική αύξηση του συνόλου των εταιρειών που διαγωνίσθηκαν – γεγονός που, επιπλέον, υπογραμμίζει και το πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη βράβευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή