Εκτη πτωτική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Εκτη πτωτική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αρνητική τροχιά για 6η διαδοχική συνεδρίαση παρέμεινε το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφοντας συνολικές απώλειες 4,77% που μεταφράζεται σε χαμένη κεφαλαιοποίηση ύψους 2,101 δισ. ευρώ. Τη Δευτέρα οι ρευστοποιήσεις εντάθηκαν μετά τον προβληματισμό που προκάλεσε το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ φέρεται να υπολογίζει σε 20 δισ. ευρώ τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, ποσό κατά πολύ υψηλότερο από τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για 5,5 δισ. ευρώ. Ο Γενικός Δείκτης υπέστη απώλειες 2,44% και διολίσθησε στις 1.219,43 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 63,217 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η αξία των πακέτων ανήλθε στα 6,44 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε πτώση 2,90% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μειώθηκε σε ποσοστό 1,19%. Με κέρδη 1,28% έκλεισε η μετοχή της ΕΥΔΑΠ και ανήλθε στα 7,940 ευρώ, ενώ οριακή άνοδο 0,11% σημείωσε η Motor Oil και διαμορφώθηκε στα 8,860 ευρώ. Αντίθετα με ισχυρές απώλειες σε ποσοστό 5,71% έκλεισε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και διαμορφώθηκε στα 3,300 ευρώ. Σε χθεσινή της έκθεση η Alpha Finance προβλέπει αύξηση των κερδών των ελληνικών εταιρειών κατά 28% ετησίως έως το 2017, ενώ για τη χρηματιστηριακή αγορά, αναμένει περιθώριο ανόδου 9-19%. Οι σημαντικότερες επιλογές μετοχών της Alpha Finance είναι των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος.

Οπως αναφέρει, η ΔΕΗ θα επωφεληθεί από τις αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η ΕΥΔΑΠ είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες υδάτων στην Ε.Ε. με καθαρό ταμείο, η Μυτιληναίος κατάφερε να διαχειριστεί την κρίση και τώρα αναμένεται να εμφανίσει κέρδη-ρεκόρ και η Ελλάκτωρ θα είναι από τους βασικούς «παίκτες» που θα ωφεληθούν από την επανέναρξη των εργασιών στους οδικούς άξονες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή