Παρουσία και στην Κρήτη αποκτά η αλυσίδα ξενοδοχείων Carlson Rezidor

Παρουσία και στην Κρήτη αποκτά η αλυσίδα ξενοδοχείων Carlson Rezidor

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόλος έλξης αναδεικνύεται ο ελληνικός τουριστικός προορισμός για μεγάλες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες οι οποίες τον έχουν εντάξει στα σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων τους.

Η τελευταία εξέλιξη που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Κ» αφορά την Carlson Rezidor Group μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο η οποία θα αποκτήσει για πρώτη φορά παρουσία στην Κρήτη. Ειδικότερα, η διεθνής αλυσίδα υπέγραψε σύμβαση franchise με τους ιδιοκτήτες της μονάδας Minos Beach Resort and Spa -που βρίσκεται στην περιοχή Μίλατος στο Λασίθι- η οποία από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 θα λειτουργήσει με την επωνυμία Radisson Blu Beach Resort. Το ξενοδοχείο της Κρήτης είναι το δεύτερο που θα λειτουργήσει υπό την επωνυμία της διεθνούς αλυσίδας μετά το Radisson Blu Park στην Αθήνα που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Rezidor Βόλφγκανγκ Μ. Νιούμαν δήλωσε ενθουσιασμένος για την είσοδο της αλυσίδας στην Κρήτη και τη μελλοντική συνεργασία που θα έχει με την οικογένεια Γενειατάκη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου. Οπως δήλωσε στην «Κ» ο κ. Γιώργος Γενειατάκης εκ της οικογένειας των ιδιοκτητών της μονάδας στο ξενοδοχείο θα υλοποιηθεί, σταδιακά, επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Γενειατάκης ο οποίος παλαιότερα εργάσθηκε ως υποδιευθυντής σε ιδιωτικό νησί με τουριστικές εγκαταστάσεις στην Ταϊλάνδη σημειώνει ότι η συμφωνία με την Carlson Rezidor Group θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους της περιοχής να εργασθούν στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τα πρότυπα μιας μεγάλης αλυσίδας, γεγονός το οποίο ανοίγει δρόμους για μία διεθνή καριέρα στον ξενοδοχειακό κλάδο. Εκ των ιδιοκτητών της μονάδας είναι και η κ. Ελλη Γενειατάκη η οποία έχει προϋπηρεσία στους διεθνείς ομίλους της Ηilton της Starwood και της Marriott.

Με τη νέα συνεργασία η αλυσίδα της Carlson Rezidor Group θα έχει παρουσία σε δέκα τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Το ξενοδοχείο στην Κρήτη κτίστηκε το 2002 και αναπτύσσεται σε έκταση 190 στρεμμάτων. Η μονάδα με δυναμικότητα 318 δωματίων και σουιτών θα παρέχει μία σειρά υπηρεσιών με την υπογραφή της Radisson όπως δωρεάν πρόσβαση στο internet, ενώ θα διαθέτει εγκαταστάσεις αναψυχής για οικογένειες και ζευγάρια. Στο χαρτοφυλάκιο της Carlson Rezidor Group βρίσκονται περισσότερα από 1.340 ξενοδοχεία σε λειτουργία και υπό ανάπτυξη σε περισσότερες από 105 χώρες. Στους αναπτυξιακούς στόχους της είναι όπως έχει ανακοινώσει να φθάσει έως το 2015 τον αριθμό των ξενοδοχείων της σε 1.500. Η εταιρεία έχει έδρα στη Μινεάπολη και στις Βρυξέλλες.

Η μελλοντική έλευση της Carlson Rezidor στην Κρήτη έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ξενοδοχειακής κοινότητας που έχουν κλείσει συνεργασίες επέκτασης των δραστηριοτήτων τους σε ελληνικούς προορισμούς ή βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης ξενοδοχείων για τη σύναψη νέων συμφωνιών. Μέχρι στιγμής εκ των σημαντικότερων συμφωνιών που έχουν κλειστεί είναι από την Dolphin Capital Investors για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων υπό τις διεθνείς επωνυμίες της αλυσίδας Waldorf Astoria της Hilton στην Κρήτη, της Aman Resorts στη Κέα, της Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι, της Chedi Hotel στο Κρανίδι και της Oberoi Hotels and Resorts στη Βοιωτία. Επίσης, σε αναζήτηση μονάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκεται η Starwood για τη λειτουργία δύο νέων ξενοδοχείων Sheraton στη χώρα μας.

Παράλληλα, νέες επενδύσεις προγραμματίζονται και στους ανερχόμενους τα τελευταία χρόνια τουριστικούς προορισμούς της χώρας όπως είναι η Μεσσηνία. Για παράδειγμα η Costa Navarino του ομίλου ΤΕΜΕΣ έχει σχεδιάσει την υλοποίηση νέων επενδυτικών προγραμμάτων, τουλάχιστον, 100 εκατ. ευρώ για την τριετία 2014-16, ενώ η Grace Hotels του ομίλου Libra Group ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει νέα σύνθετη τουριστική επένδυση 80 εκατ. ευρώ σε ιδιόκτητη έκταση 300 στρεμμάτων, περίπου, 20 χλμ. δυτικά της Καλαμάτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή