Συνάντηση της διοίκησης του ΟΛΠ με στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας

Συνάντηση της διοίκησης του ΟΛΠ με στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι προοπτικές για τη συνεργασία μεταξύ τους, συζήτησαν ανώτερα στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association – CLIA), σε συνάντηση που είχαν με τους επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ.

Η CLIA, που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον αντιπρόεδρο Ντιντιέ Σκαϊλέ (Didier Scaillet) και από τον γενικό γραμματέα στην Ευρώπη Ρόμπερτ Άσνταουν (Robert Ashdown), παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τις τελευταίες εξελίξεις στην Ένωση, το περιεχόμενο αλλά και τους στόχους της πρόσφατης αναδιάρθρωσης της Ένωσης που αντιπροσωπεύει κρουαζιερόπλοια σε όλο τον κόσμο.

Η συνάντηση ακολουθεί την υποβολή κοινής δήλωσης της CLIA Ευρώπης και του ΟΛΠ ΑΕ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να θέσει την κρουαζιέρα στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη θαλάσσια ανάπτυξη.

Στο μεταξύ στην εκτελεστική επιτροπή της CLIA Ευρώπης θα συμμετάσχει η ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας Louis Cruises. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην Ελλάδα Κυριάκος Αναστασιάδης σε δήλωσή του ανέφερε: «Είναι για τη Louis Cruises μεγάλη τιμή και χαρά να συμμετάσχει στην Εκτελεστική Επιτροπή της CLIA Ευρώπης. Προσβλέπουμε σε σκληρή και συλλογική δουλειά με στόχο την επίτευξη των ευγενών στόχων της CLIA Europe. Εκείνο που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή την ενεργή συμμετοχή μας, η Ελλάδα και η ελληνική κρουαζιέρα αποκτά επίσημη φωνή στην Ευρώπη» .

Σημειώνεται ότι η CLIA Ευρώπης εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας του κόσμου που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Μέλη είναι 43 εταιρείες ενώ τα συνεργαζόμενα μέλη φθάνουν τα 36.

Η CLIA Ευρώπης αποτελεί τον κυριότερο φορέα εκπροσώπησης των συμφερόντων των εταιρειών κρουαζιέρας στη «γηραιά ήπειρο» και διατηρεί στενούς δεσμούς με διάφορες ευρωπαϊκές αρχές όπως την Επιτροπή, το Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο Υπουργών και τους μόνιμους τους εκπροσώπους, όπως επίσης και με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ναυτιλιακής Ασφάλειας (EMSA).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της CLIA Ευρώπης αποτελεί το αρμόδιο σώμα για τη διοίκηση και διεύθυνση του οργανισμού και είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του πλάνου ενεργειών τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εθνικών συνδέσμων σε κάθε χώρα.

Πηγή:  ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή