OTE και όμιλος Intracom κατέθεσαν προσφορές για ευρυζωνικά δίκτυα σε αγροτικές περιοχές

OTE και όμιλος Intracom κατέθεσαν προσφορές για ευρυζωνικά δίκτυα σε αγροτικές περιοχές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο είναι οι διεκδικητές των τριών έργων ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων σε αγροτικές περιοχές της χώρας. Πρόκειται για τον ΟΤΕ και την κοινοπραξία των εταιρειών του ομίλου Intracom, την Intrakat, την Hellas Online και την Intracom Holdings. To έργο «Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές “λευκές” περιοχές της ελληνικής επικράτειας και υπηρεσίες εκμετάλλευσης – αξιοποίησης των υποδομών με ΣΔΙΤ» χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι ύψους 161 εκατ. ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Η προκήρυξη του έργου προβλέπει τον διαχωρισμό της χώρας σε τρεις μεγάλες περιοχές, όπου κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής θα αναπτύξει τις δικές του υποδομές με στόχο να τις προσφέρει σε άλλους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για να προσφέρουν τις σχετικές υπηρεσίες τους σε καταναλωτές και επιχειρήσεις. Η έλευση δύο ενδιαφερομένων στις τρεις περιοχές καταδεικνύει την απουσία ανταγωνισμού, καθώς ο ένας από τους ενδιαφερομένους θα αναλάβει τις δύο και ο δεύτερος την τρίτη περιοχή. Η πολιτική ηγεσία θα ήταν ικανοποιημένη αν υπήρχαν περισσότεροι από τρεις ενδιαφερόμενοι.

Σημειώνεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα φημολογούνταν η συμμετοχή της Cyta σε σύμπραξη με Κινέζους επενδυτές και συγκεκριμένα τη ZTE. Η τελευταία ωστόσο αποσύρθηκε την προηγουμένη του διαγωνισμού, αρνούμενη να φέρει την εγγυητική επιστολή που ήταν απαραίτητη στον σχετικό διαγωνισμό. Ενόψει αυτού, η σύμπραξη διαλύθηκε και δεν υποβλήθηκε η σχετική προσφορά, που ετοιμαζόταν επί πολλούς μήνες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ΟΤΕ ήταν αρχικά αρνητικός για το συγκεκριμένο έργο, αλλά από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να το προχωρήσει, ο μεγάλος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός έκρινε ότι θα έπρεπε να αναλάβει το έργο, ει δυνατόν στο σύνολό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή