Σύντομα (5/3/14)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΞΕΕ αντίθετο στις απαιτήσεις τοπικών εμπορικών επιμελητηρίων

Την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ζητεί με επιστολή του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης ώστε να σταματήσουν οι απαιτήσεις τοπικών εμπορικών επιμελητηρίων να εγγράψουν μέλη ξενοδοχεία που είναι ήδη εγγεγραμμένα στο ΞΕΕ. Ο κ. Τσακίρης τονίζει ότι «σε μία συγκυρία που το υπουργείο προσπαθεί συστηματικά μέσα από τη μείωση του γραφειοκρατικού και λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, να δημιουργήσει το κλίμα και το περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, τέτοιες συμπεριφορές και προβλήματα λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση». Επίσης, προσθέτει ότι «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να εγγράφονται σε ένα μόνο Επιμελητήριο και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εγγράφονται υποχρεωτικώς ως μέλη του ΞΕΕ πληρώνοντας εισφορές σε αυτό με αποτέλεσμα να αγανακτούν και να αντιδρούν όταν εκβιάζονται και καλούνται καταχρηστικώς και παρανόμως να εγγράφονται και να καταβάλλουν συνδρομές και στο τοπικό Επιμελητήριο για να διεκπεραιώσουν τις διοικητικές υποχρεώσεις τους απέναντι στην υπηρεσία ΓΕΜΗ».

Αύξηση τζίρου 5% για την Alpha Trust το 2013

Kύκλος εργασιών ύψους 6,48 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Alpha Trust για την παρελθούσα οικονομική χρήση έναντι 6,17 εκατ. ευρώ κατά το 2012, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 5%. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων του ομίλου ξεπέρασαν τα 3,5 εκατ. ευρώ έναντι 8,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, και περιλαμβάνουν έσοδο ύψους 2,07 εκατ. ευρώ που αφορά την πώληση της δραστηριότητας της Διαχείρισης Ιδιωτικής Περιουσίας Βρετανών πελατών της θυγατρικής της στο Ηνωμένο Βασίλειο Taylor Young Investment Management Ltd, έναντι εσόδου 7,03 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα έσοδα αυτά δεν έχουν εισπραχθεί στο όλο, εκτιμάται όμως ότι θα είναι μεγαλύτερα του αρχικώς αναμενόμενου. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,18 εκατ. ευρώ έναντι 5,75 εκατ. ευρώ κατά το 2012. Η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2013, και μετά τις σχετικές εγκρίσεις των εποπτικών αρχών, εξαγόρασε την Κύπρου Asset Management ΑΕΔΑΚ, η οποία σύμφωνα με την Alpha Trust πρόσθεσε ικανά στελέχη και νέα αξιόλογη πελατεία.

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν οι πρόεδροι του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κοσόβου με στόχο την ανάπτυξη των εμπορικο-οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Η Ελλάδα είναι εμπορικά ενεργή στο Κόσοβο και το 2012 οι εξαγωγές μας ανήλθαν σε 71 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 13,8% σε ετήσια βάση. Τα ορυκτά-καύσιμα αποτελούν το 82% των εξαγωγών μας στο Κόσοβο, ενώ τα τεχνουργήματα από σίδηρο και χάλυβα, τα έπιπλα, οι συσκευές φωτισμού και οι πλαστικές ύλες αποτελούν ελληνικά προϊόντα με ανερχόμενη δυναμική στην αγορά του Κοσόβου.

Η Goldair Handling στη Βουλγαρία

Tις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης στο τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας ανέλαβε η Goldair Handling. Η εταιρεία εκτιμά ότι η λειτουργία της στο αεροδρόμιο της Βάρνας θα ξεκινήσει τον Απρίλιο. Η Goldair Handling δραστηριοποιείται ήδη στη Βουλγαρία στα 2 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, στη Σόφια και στο Μπουργκάς. Το 2012 το αεροδρόμιο της Βάρνας εξυπηρέτησε 1.220.000 επιβάτες. Τη θερινή περίοδο πραγματοποιούν στο αεροδρόμιο πτήσεις πάνω από 50 αεροπορικές εταιρείες. Η Goldair Handling δραστηριοποιείται σήμερα σε 26 αεροδρόμια στη χώρα μας. Το 2013 εξυπηρέτησε περισσότερες από 67.000 πτήσεις, 10 εκατ. επιβάτες και 37.000 τόνους εμπορεύματα.

Από 11 Μαρτίου στο Χ.Α. οι νέες δωρεάν μετοχές Jumbo

Στις 11 Μαρτίου θα ξεκινήσει στο χρηματιστήριο η διαπραγμάτευση των 5.915.642 νέων δωρεάν μετοχών της εταιρείας Jumbo που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 7.039.613,98 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών. Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στις 12/2/2014, αποφάσισε, μεταξύ άλλων θεμάτων, την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 7.039.613,98 ευρώ και συγκεκριμένα με την κεφαλαιοποίηση των εξής αποθεματικών: α) του ποσού των 6.878.782,59 ευρώ, που συνιστά το σύνολο των φορολογικών αποθεματικών από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, και β) του ποσού των 160.831,39 ευρώ, που αποτελεί μέρος των υπαρχόντων ειδικών αποθεματικών από φορολογηθέντα μη διανεμηθέντα κέρδη της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή