Ανοιχτή σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα η Qatar Petroleum International

Ανοιχτή σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα η Qatar Petroleum International

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέων επενδύσεων στην Ελλάδα δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Qatar Petroleum International (QPI), Αμπντουλαζίζ Αλ Κουάρι (Abdulaziz Al Kuwari) μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας με τον όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που αφορά την εξαγορά από την QPI του 25% των μετοχών της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου «Ήρων 2».

«Είναι η πρώτη συμφωνία της QPI στην Ελλάδα, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το σχήμα, οποιαδήποτε καλή ευκαιρία είναι ευπρόσδεκτη προς αξιολόγηση», ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατασκευής σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Ελλάδα τόνισε ότι η εταιρία διερευνά το ενδεχόμενο κατασκευής του σταθμού στην Ευρώπη ή την Ελλάδα αλλά είναι πρώιμο να γίνουν ανακοινώσεις.

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για τις προοπτικές της χώρας, ανέφερε ότι οποιαδήποτε αγορά μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες αλλά αυτό δεν διαρκεί για πάντα. «Η Ελλάδα υπάρχει για εκατομμύρια χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά, πιστεύουμε στη χώρα αυτή».

«Θα θέλαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία, θα κοιτάξουμε πιθανές άλλες ευκαιρίες», ανέφερε από την πλευρά του και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης. «Αυτή η συμμαχία μας δίνει πολλές δυνατότητες και όχι μόνο στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία που βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης χαρακτήρισε τη συμφωνία ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου. Επισήμανε ότι οι βάσεις για στρατηγικές συμμαχίες μεταξύ εταιριών των δύο χωρών μπήκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά πέρυσι στη Ντόχα και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα δώσει ώθηση στην ενεργειακή αγορά της χώρας η οποία, όπως είπε, θα γίνει ακόμη πιο ελκυστική την επόμενη διετία.

Ο Γ. Περιστέρης χαρακτήρισε ως εξαιρετικά ωφέλιμη για την οικονομία, τους βιομηχανικούς αλλά και τους οικιακούς καταναλωτές τη συμφωνία με τη Gazprom για μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου.

Θετικό χαρακτήρισε επίσης το «πακέτο» για μείωση του ενεργειακού κόστους για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, καθώς όπως ανέφερε, η κρίση δημιούργησε πολλά προβλήματα με κυρίαρχα τη μείωση της ζήτησης και την αύξηση του ενεργειακού κόστους λόγω κυρίως της αύξησης των φόρων. Ο κ. Περιστέρης σημείωσε ωστόσο ότι η ΔΕΗ είναι βασικός πυλώνας και στυλοβάτης της ενεργειακής αγοράς και εξέφρασε την ελπίδα οποιαδήποτε ταμειακή απώλεια να αναπληρωθεί με κάποιον άλλο τρόπο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή