ΥΠΕΚΑ: Μειώνεται το τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης

ΥΠΕΚΑ: Μειώνεται το τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώνεται η επιβάρυνση των βιομηχανιών που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης για την χρηματοδότηση του λογαριασμού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την εξίσωση του σχετικού τέλους (ΕΤΜΕΑΡ) με αυτό που χρεώνεται στην Υψηλή τάση. Την απόφαση υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αφορά τους πελάτες Μέσης Τάσης με συνολική ετήσια κατανάλωση ανά παροχή μεγαλύτερη από 13 γιγαβατώρες. Προηγήθηκε νομοθετική ρύθμιση με την οποία εξισώθηκαν και οι χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) μεταξύ των δυο κατηγοριών καταναλωτών.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, με τον τρόπο αυτό, αίρεται πλήρως ο διαχωρισμός μεταξύ βιομηχανικών καταναλωτών (όπως υαλουργία, χαρτοποιία, κλωστοϋφαντουργία κλπ), που τα καταναλωτικά τους χαρακτηριστικά είναι αντίστοιχα με αυτά των ενεργοβόρων βιομηχανιών Υψηλής Τάσης (χαλυβουργίες, τσιμέντα, αλουμίνιο κλπ), αλλά δεν έχουν συμπεριληφθεί στην Υψηλή Τάση λόγω του τρόπου σύνδεσής τους με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

"Η σημερινή απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της ελληνικής Κυβέρνησης για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανικών καταναλωτών, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές", καταλήγει το υπουργείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή