Την εγκατάσταση «bake off» στο σύνολο του δικτύου της σχεδιάζει η Lidl

Την εγκατάσταση «bake off» στο σύνολο του δικτύου της σχεδιάζει η Lidl

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εισαγωγή «bake off», την πώληση δηλαδή ψωμιού του οποίου το ψήσιμο ολοκληρώνεται εντός των σούπερ μάρκετ, σε όλα τα καταστήματά της έως τις αρχές του 2015 σχεδιάζει η Lidl Hellas, εκμεταλλευόμενη αφενός τις αλλαγές που έγιναν στον σχετικό νόμο το 2012 με την κατάργηση των περιορισμών ως προς τα απαιτούμενα τετραγωνικά και αναμένοντας αφετέρου την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς που θα επέλθει με τη θέσπιση των αλλαγών που προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Μέχρι σήμερα η Lidl Hellas έχει εγκαταστήσει bake off σε 36 από τα 221 καταστήματά της.

Η εγκατάσταση «bake off» στο σύνολο του δικτύου της Lidl αποτελεί τον έναν εκ των τριών βασικών πυλώνων του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας για το 2014, συνολικού ύψους 130 εκατ. ευρώ. Οι άλλοι δύο πυλώνες είναι η ίδρυση πέντε ακόμη καταστημάτων, όλα εντός της Αττικής, γεγονός που θα ανεβάσει έως το τέλος του 2014 τον αριθμό των καταστημάτων της Lidl στην Ελλάδα σε 226 και βεβαίως η δημιουργία του νέου εφοδιαστικού κέντρου στη Θεσσαλονίκης, έκτασης 60.000 τ.μ. που θα αποτελεί τη μεγαλύτερη αποθηκευτική εγκατάσταση της εταιρείας στην Ευρώπη και αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούνιο. Το επενδυτικό πρόγραμμα της Lidl Hellas χρηματοδοτείται από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (130 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013) και τα κέρδη της εταιρείας και όχι από τραπεζικό δανεισμό. Σχολιάζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα το μέλος της διοίκησης της Lidl Hellas κ. Στρ. Δημητριάδης, μιλώντας χθες σε δημοσιογραφική συνάντηση, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Αν ήμασταν απαισιόδοξοι δεν θα κάναμε επενδύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ το 2014», τόνισε χαρακτηριστικά.

H Lidl Hellas σχεδιάζει επίσης την αύξηση των ελληνικών προϊόντων στα ράφια της (σήμερα αντιστοιχούν στο 52% του τζίρου) κάτι που συνεπάγεται και στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς άλλες αδερφές εταιρείες του εξωτερικού. Οι επενδύσεις της γερμανικής αλυσίδας στην Ελλάδα θα έχουν ως συνέπεια την αύξηση των θέσεων εργασίας από 4.000 σήμερα σε 4.280 έως το τέλος του 2014. Σημειώνεται πάντως ότι τα 2/3 του προσωπικού της Lidl Hellas εργάζεται υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης, αλλά στην επιχείρηση δεν εφαρμόζεται διακεκομμένο ωράριο.

Η διοίκηση της εταιρείας χθες παρουσίασε στοιχεία για το ύψος των αποδοχών των εργαζομένων, μετά μάλιστα την ύπαρξη αρνητικών δημοσιευμάτων το προηγούμενο διάστημα. Οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές για ανειδίκευτο εργαζόμενο, πλήρους απασχόλησης ανέρχονται σε 1.119 ευρώ, πολύ υψηλότερα από όσα προβλέπει η συλλογική σύμβαση στο λιανεμπόριο. Η εταιρεία δεν είναι μέλος εργοδοτικής οργάνωσης και εφαρμόζει εδώ και χρόνια δικές της επιχειρησιακές συμβάσεις με διαφορετικά μισθολογικά κλιμάκια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή