Ημερίδα «Διαμεσολάβηση και Επιχειρηματικότητα», από το ALBA και τον ΣΕΒ

Ημερίδα «Διαμεσολάβηση και Επιχειρηματικότητα», από το ALBA και τον ΣΕΒ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο  ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece με την υποστήριξη του ICC (International Chamber of Commerce), διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Διαμεσολάβηση και Επιχειρηματικότητα» η οποία θα λάβει χώρα στις 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 15.00, στο Μέγαρο Διοικητού Θεοδώρου Β. Καρατζά (Αμφιθέατρο), Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Αιόλου 82-84 Αθήνα.

Η εκδήλωση  πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Π. Πικραμμένου, και έχει στόχο να ενημερώσει τους νομικούς, τα στελέχη της αγοράς και τους επιχειρηματίες για την πρακτική εφαρμογή του θεσμού της Διαμεσολάβησης.

Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν αφορούν τη Ναυτική Διαμεσόλαβηση, την Προστασία του Καταναλώτη, την Αθλητική Διαμεσολάβηση,  τη Δικαστική Μεσολάβηση και άλλες μορφές Διαμεσολάβησης, και φυσικα την Επιχειρηματική Διαμεσολάβηση.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζητήση/στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή των κ.κ. Αντώνη Αργυρό, Δικηγόρο Αθηνών, Αναπλ. Νομικό Σύμβουλο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Μαχαίρα, Πρόεδρο Εφετείου Αθηνών, Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, Εφέτη Αθηνών, Δικαστικό Μεσολαβητή, Εφετείο Αθηνών, Θεόδωρο Φορτσάκη, Πρόεδρο του τμήματος Νομικής Σχολής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Νικόλαο Τραυλό, Πρύτανη, ALBA Graduate Business School at the American College of Greece.

Aξίζει να τονιστεί ο επίκαιρος χαρακτήρας του θεσμού της Διαμεσολάβησης και η πρακτική χρησιμότητά του κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς ενώ διανύουμε μια εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από ταχύτητα στις επικοινωνίες και στις συναλλαγές, το τυπικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης δημιουργεί προσκόμματα στην ανταγωνιστικότητα και στην ανάπτυξη.

Η Διαμεσολάβηση, από την άλλη, καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης καθώς πρόκειται για μια ευέλικτη διαδικασία, η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες των μερών και τα απαλλάσσει από το κόστος και τη χρονική καθυστέρηση, που συνεπάγεται η προσφυγή στα δικαστήρια. Συνεπώς, ο θεσμός της Διαμεσολάβησης εμφανίζει μια σειρά από πλεονεκτήματα και συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση των επιχειρηματικών σχέσεων.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία επικοινωνίας της Καθημερινής και της Lawnet.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.businessandmediation.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή