Σύντομα (7/3/14)

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση 9,1% στις πωλήσεις αρωμάτων και καλλυντικών

Απώλειες καταγράφει το λιανεμπόριο αρωμάτων και καλλυντικών, με τις πωλήσεις το 2012 να διαμορφώνονται σε 846 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 9,1% σε σύγκριση με το 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών στις επιμέρους κατηγορίες της αγοράς, αξιοσημείωτη είναι η κάμψη για τα προϊόντα μαλλιών (12,7%), τα είδη προσωπικής υγιεινής (8,1%) καθώς και για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος (5,2%). Επιπλέον, τα αλκοολούχα αρωματικά υποχώρησαν κατά 12,1%, ενώ τα προϊόντα μακιγιάζ σημείωσαν κάμψη 10%. Επιπλέον, βάσει της ανάλυσης των οικονομικών καταστάσεων 38 επιχειρήσεων του κλάδου, στην οποία προέβη η Hellastat, οι συνολικές πωλήσεις του δείγματος το 2012 υποχώρησαν περαιτέρω κατά 11,7%, στα 370,46 εκατ. ευρώ, τα συνολικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 31,7% στα 11,94 εκατ. ευρώ, ενώ οι προ φόρων ζημίες διευρύνθηκαν σε 6,92 εκατ. ευρώ. Η μέση αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων συνέχισε την καθοδική της πορεία, διαμορφούμενη σε 5,9%.

Αλλαγή νοοτροπίας για τις γυναίκες

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Regus, επιβεβαιώνεται ότι η νοοτροπία αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς το 86% των εταιρειών στην Ελλάδα αναφέρει ότι οι εταιρείες που δεν προσλαμβάνουν γυναίκες οι οποίες επιστρέφουν από άδεια μητρότητας είναι σε μειονεκτική θέση. Σε αντίθεση με την αντίληψη ότι επιστρέφουν με μία απαρχαιωμένη ατζέντα «σκουριασμένη» μνήμη, το 65% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενες μητέρες έχουν πολύτιμες ικανότητες και γνώσεις. Αυτά είναι τα βασικά ευρήματα της τελευταίας έρευνας της Regus, που κατέγραψε τις απόψεις πάνω από 19.000 ιδιοκτητών επιχειρήσεων και ανώτερων διοικητικών στελεχών σε 98 χώρες. Οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι οι ευέλικτες ώρες εργασίας, η εργασία πιο κοντά στο σπίτι και η επιλογή βιντεοδιάσκεψης στη θέση των ταξιδιών, τουλάχιστον ορισμένες φορές, συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων στρατηγικών για να επιστρέφουν περισσότερες μητέρες στο εργατικό δυναμικό. Επίσης, το 27% των Ελλήνων ερωτηθέντων αναφέρει ότι περισσότερες γυναίκες ζητούν να εργάζονται από απόσταση όταν επιστρέφουν στην εργασία.

Ο κ. Γιάννης Σπανουδάκης αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Εθνικής Ασφαλιστικής στη θέση της κ. Παρασκευής Κοντοπάνου, που αποχώρησε έπειτα από 37 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην εταιρεία. Ο κ. Γιάννης Σπανουδάκης έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του γενικού διευθυντή Γενικών Ασφαλίσεων στην «EFG Eurolife», ενώ έχει διατελέσει στέλεχος στη «Φοίνιξ ΓΑΕ Α.Ε.», στη «Marsh ΕΠΕ» και σε άλλες εταιρείες.

Νέο τιμολόγιο ασφάλισης Ι.Χ.

Νέο, βελτιωμένο τιμολόγιο στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων παρουσίασε η Υδρόγειος Ασφαλιστική, με μειώσεις ασφαλίστρων σε όλες τις βασικές χρήσεις οχημάτων (Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης, Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης και Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης Αγροτικά), σε όλη την Ελλάδα. Οι μειώσεις κυμαίνονται από 4% – 6%, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή και τους φορολογήσιμους ίππους του ασφαλισμένου οχήματος. Το νέο τιμολόγιο εφαρμόζεται από 1ης Μαρτίου 2014 και αφορά τόσο τα πρωτοασφαλιστήρια όσο και τα ανανεωτήρια συμβόλαια. Επιπλέον, ήδη από τις αρχές του έτους, η Υδρόγειος προσφέρει νέες, αυξημένες εκπτώσεις λόγω ηλικίας οδηγού (8%) και χρόνου αποκτήσεως άδειας οδήγησης (4%), οι οποίες παρέχονται επιπλέον των ανωτέρω μειώσεων.

Εργα εκσυγχρονισμού στο χιονοδρομικό Παρνασσού

Την 1η Απριλίου ξεκινάει επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και έχει συνολικό προϋπολογισμό 29,5 εκατ. ευρώ. Στην πρώτη φάση το έργο με ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο περιλαμβάνει εργασίες στη θέση Κελάρια (προϋπολογισμός 15,9 εκατ. ευρώ) και στη δεύτερη φάση με ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο του 2015 περιλαμβάνει εργασίες στη θέση Φτερόλακα (προϋπολογισμός 13,6 εκατ. ευρώ). Οπως ανακοίνωσε η ΕΤΑΔ για την έναρξη των εργασιών τα Κελάρια 1750 και 1950 θα διακόψουν τη λειτουργία τους στις 31 Μαρτίου. Οι χιονοδρόμοι μέχρι τη λήξη της περιόδου στις 15 Απριλίου θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τις εγκαταστάσεις της Φτερόλακας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή