Δωρεά 500 τόνων τσιμέντου από τον Τιτάνα στην Κεφαλονιά

Δωρεά 500 τόνων τσιμέντου από τον Τιτάνα στην Κεφαλονιά

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μία πράξη κοινωνικής ευαισθησίας -έμπρακτης πάντα- που συμπορεύεται με την εκατόχρονη -και πάνω- επιχειρηματική δραστηριότητα της Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν είναι η δωρεά 500 τόνων τσιμέντου σε σάκους, προς την πληγωμένη από τους σεισμούς, αλλά περήφανη, Κεφαλονιά μας, ώστε να αντιμετωπίσει τις επείγουσες επισκευαστικές ανάγκες της σε κτίρια δημοσίου συμφέροντος. Γνωστοποιεί επίσης ότι για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων κατοίκων του νησιού, θα ικανοποιεί τα σχετικά αιτήματα των φορέων που θα απευθύνονται σε αυτήν απευθείας, ώστε να υπάρχει άμεση αποκατάσταση των περισσότερο σημαντικών κτιριακών προβλημάτων σε δημοτικά κτίρια, ναούς και σε έργα που αφορούν υποδομές. Πληροφορίες και διευκρινίσεις παρέχονται στο τηλ. 210-2591583 ([email protected]) από τον κ. Λευτέρη Αναστασάκη, προϊστάμενο υπηρεσίας βιομηχανικών σχέσεων, τομέα Ελλάδας Τιτάν.

Πρωτοπόρος και στη διαφάνεια και στην ενημέρωση των συμμετόχων της, η εταιρεία Τιτάν εκδίδει εθελοντικά από το 1983 ξεχωριστό κοινωνικό απολογισμό και έκτοτε πρωτοπορεί και στην εφαρμογή διεθνών προτύπων και άριστων πρακτικών, με πλέον πρόσφατο ορόσημο το 2013 με την έκδοση του πρώτου ενιαίου (ολοκληρωμένου) ετήσιου απολογισμού (Integrated Report), σύμφωνα με το υπό διαμόρφωση σχέδιο αναφοράς του διεθνούς πλαισίου ενιαίου απολογισμού (IIRC). Επιπλέον, η εταιρεία Τιτάν διαδίδει τις καλές πρακτικές σε ολόκληρο τον όμιλο, με αποτέλεσμα τρεις από τις θυγατρικές του ομίλου -στις ΠΓΔΜ, Σερβία και Κόσοβο- να εκδίδουν και αυτές κοινωνικούς απολογισμούς, ενώ αναμένεται και η έκδοση του πρώτου απολογισμού από την Titan America στις ΗΠΑ.

Οι καλές πρακτικές στα λατομεία του ομίλου για την προστασία της βιοποικιλότητας παρουσιάσθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο σε επιστημονική συνάντηση. Μεταξύ των πρακτικών συγκαταλέγεται και η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Ιωαννίνων για την αξιολόγηση της βιοποικιλότητας στην περιοχή των Λατομείων Αρτιμες, ώστε να αποκατασταθεί η φυσική διάδοχη της φυτικής ποικιλότητας του λατομείου και να επιστρέψουν οι καλλιέργειες στα είδη της τοπικής βιοποικιλότητας.

Ωστόσο, την προσοχή του έμπειρου παρατηρητή της εταιρικής κοινωνικής πολιτικής του Τιτάνα δεν είναι δυνατόν να διαφύγουν και να μην αναφερθούν ορισμένα αξιομνημόνευτα χαρακτηριστικά και επιτεύγματά της. Οπως είναι το αίσθημα του «ανήκω» και της «δέσμευσης» που επιτυχώς καλλιεργεί στο ανθρώπινο δυναμικό του μέσα από πρωτοβουλίες και παροχές, μεταξύ των οποίων είναι και να επιβραβεύει τους μακροχρόνια εργαζομένους της εταιρείας, αλλά και με το να συμμετέχει έμπρακτα και να ανταποκρίνεται στα σημαντικά οικογενειακά γεγονότα των εργαζομένων, όπως τιμητικές πράξεις και διακρίσεις τους. Παράδειγμα, η πρόσφατη τιμητική προβολή του κ. Δημήτρη Περικλόπουλου, εθελοντή – δωρητή μεταμόσχευσης μυελού των οστών, που ήταν «η πρώτη μεταμόσχευση από εργαζόμενο του Τιτάνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή