Σύντομα (08/03/14)

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΠΑΠ: Συνεργασία με την GTECH

Ο ΟΠΑΠ επέλεξε την εταιρεία GTECH SpA ως πάροχο για την επέκταση των δραστηριοτήτων και στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος (online betting). Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η επιλογή της GTECH προκύπτει ύστερα από κλειστή διαδικασία spec, στην οποία συμμετείχαν συνολικά πέντε διεθνείς εταιρείες. Η εισηγμένη προχώρησε στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης διαδικασίας με στόχο την επιλογή στρατηγικού συνεργάτη στο διαδικτυακό στοίχημα (online betting) και η συνεργασία των δύο εταιρειών θα εστιαστεί αρχικά στο αθλητικό διαδικτυακό στοίχημα (online sports betting).

Επένδυση 10 εκατ. ευρώ

Η Σιδενόρ προχωρεί σε νέα επένδυση 10 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ περί μείωσης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, που κινείται σε θετική κατεύθυνση για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της. Στόχος της νέας επένδυσης είναι η αποφυγή αναθέρμανσης των μπιγιετών με φυσικό αέριο, όπως συμβαίνει στους κλασικούς κλιβάνους αναθέρμανσης, και για τον σκοπό αυτό θα τοποθετηθεί ηλεκτρικός φούρνος (επαγωγικός), σε σειρά με τις γραμμές χύτευσης, που θα ανεβάζει τη θερμοκρασία των ήδη ζεστών μπιγιετών σε θερμοκρασία έλασης προτού αυτές κρυώσουν.

Αύξηση εσόδων το 2013

Μείωση καθαρών κερδών με αύξηση των εσόδων εμφάνισε η Alpha Αστικά Ακίνητα το 2013. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τo 2013, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 7,2 εκατ. ευρώ το 2012. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 14,1 εκατ. ευρώ έναντι 10,2 εκατ. ευρώ το 2012. Σημειώνεται πως το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Αστικά Ακίνητα αποφάσισε να προτείνει για έγκριση στη γενική συνέλευση της εταιρείας τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2013.

Επιστροφή στα κέρδη

Με καθαρά κέρδη 0,8 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2013 για την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, έναντι ζημιών 4,1 εκατ. ευρώ το 2012. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 4,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 26,1 εκατ. ευρώ έναντι 23,4 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το διοικητικό συμβούλιο απoφάσισε να προτείνει για έγκριση στη γενική συνέλευση της εταιρείας τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή