ΟΛΠ και ΕΛΙΜΕ στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

ΟΛΠ και ΕΛΙΜΕ στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Μαϊάμι, η μεγαλύτερη διεθνής εμπορική έκθεση κρουαζιέρας του κόσμου (Cruise Shipping Miami 2014), στην οποία συμμετέχουν περίπου 1000 εκθέτες από 127 χώρες, ενώ αναμένεται να την επισκεφθούν περισσότερα από 11.000 άτομα, στελέχη και αντιπρόσωποι εταιρειών από τη βιομηχανία του τουρισμού και της κρουαζιέρας.

Η έκθεση είναι σχεδόν 10% μεγαλύτερη από ότι πέρυσι και διαθέτει 140 νέους εκθέτες για ένα σύνολο περίπου 900 εταιρειών από 127 χώρες.

Στην έκθεση υπάρχουν εκπρόσωποι από ναυπηγεία, από εταιρείες προμηθευτών εξοπλισμού πλοίων και ψυχαγωγίας. Επίσης, θα υπάρχουν αντιπρόσωποι εταιρειών που θα ενημερώσουν για τις νέες γαστρονομικές τάσεις, τα προϊόντα και τον εξοπλισμό στα κρουαζιερόπλοια.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και συνέδριο για την κατάσταση στην παγκόσμια βιομηχανία της κρουαζιέρας, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν κορυφαία στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, όπως από την Carnival Corporation & plc, Royal Caribbean Cruises Ltd, Norwegian Cruise Line και MSC Cruises .

Στην έκθεση θα βρίσκεται και φέτος, στο εθνικό μας περίπτερο, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, (ΟΛΠ Α.Ε.) και η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.).

Ο ΟΛΠ θα εκπροσωπηθεί από τον γενικό δ/ντή και πρόεδρο της MedCruise, Σταύρο Χατζάκο, καθώς και από τον δ/ντή Κρουαζιέρας, Θεόδωρο Τσίτουρα, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε ημερίδες για τις προοπτικές της κρουαζιέρας, ενώ υπάρχουν ήδη προγραμματισμένες σημαντικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων εταιριών κρουαζιέρας (Royal Caribbean, Carnival, MSC, Costa κλπ.), με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Πειραιά και τον ελληνικό χώρο.

Ο ΟΛΠ βάσει του επενδυτικού του προγράμματος 2010 – 2015, προχωρεί σε επέκταση του νότιου μέρους του επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας, ένα έργο το οποίο εκτελείται με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. σε ποσοστό 95% επί της συνολικής του δαπάνης. Το έργο αναμένεται να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά, το σημαντικότερο κόμβο κρουαζιέρας της Μεσογείου.

Σημειώνεται, ότι η επιτυχής περυσινή λειτουργία του νέου Διεθνούς Σταθμού Επιβατών (Δ.Σ.Ε.) "Θεμιστοκλής", η αναβάθμιση του σταθμού "Μιαούλης", η παροχή πιστοποιημένων υπηρεσιών κρουαζιέρας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διεθνών προτύπων ISO, θεμελιώνουν ισχυρά τη σχέση εμπιστοσύνης του ΟΛΠ Α.Ε. με την αγορά κρουαζιέρας.

Η Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14 Mαρτίου 2013.

 

Πήγη: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή