Σύντομα (11/02/14)

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εσόδων και μείωση κερδών για την OTEglobe

Η θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, OTEglobe, παρουσίασε για το 2013 αύξηση εσόδων και υποχώρηση των κερδών. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 282,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 6% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 23,0 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 9% και τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους) σε 13,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υποχώρηση 5%. Η πτώση των κερδών της επιχείρησης αποδίδεται στον υψηλό ανταγωνισμό και στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και ευρύτερα στη ΝΑ Ευρώπη. Η διοίκηση της εταιρείας κάνει λόγο για άλλη μια χρονιά ανάπτυξης και υπογραμμίζει την αύξηση των εσόδων της κατά 70% από το 2007, όταν τα έσοδα της επιχείρησης είχαν ανέλθει σε 165,1 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 80% των εσόδων της OTEglobe προέρχεται από πελάτες του εξωτερικού, καθώς η εταιρεία διαχειρίζεται τη διεθνή κίνηση του δικτύου ΟΤΕ (και όχι μόνο). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2012 και συγκεκριμένα ανήλθαν στα 28,4 εκατ.

Επένδυση 20 εκατ. της Κρι-Κρι για νέα μονάδα γιαουρτιού

Στην κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής γιαουρτιού στις Σέρρες, συνολικής έκτασης 12.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων των αποθηκευτικών χώρων πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων, προχωράει η Κρι-Κρι. Η λειτουργία του νέου εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού 2014, λίγους μήνες, δηλαδή, μετά την καταστροφική πυρκαγιά την παραμονή των Χριστουγέννων η οποία προξένησε ζημίες ύψους 18,75 εκατ. ευρώ. Το νέο εργοστάσιο, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ θα έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζομένους.

Η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει αίτηση χρηματοδότησης της επένδυσης σε ποσοστό 30% από τον αναπτυξιακό νόμο. Το υπόλοιπο ποσό της επένδυσης θα καλυφθεί κατά 40% από ίδια κεφάλαια και κατά 30% από μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό.

Στον κλάδο του γιαουρτιού η εταιρεία έχει πανελλαδική διανομή, με ανοδικά μερίδια αγοράς, ενώ έχει ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε πάνω από δέκα χώρες (Βαλκάνια, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιράκ).

Εξαγορά της «Αρβανιτίδης»

Την εξαγορά της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» ανακοίνωσε η εταιρεία «Karipidis Bros» με έδρα τη Νάουσα Ημαθίας. Η εταιρεία δεν έχει μέχρι τώρα παρουσία στον κλάδο των τροφίμων, καθώς δραστηριοποιείται στην παραγωγή ξύλινων παλετών. «Στόχος της εξαγοράς του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της “Αρβανιτίδης Α.Ε.” είναι η εξ ολοκλήρου ανάληψη της διοίκησης μιας αλυσίδας 170 καταστημάτων και 1.700 εργαζομένων και η ενδυνάμωσή της», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Karipidis Bros. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Μαρινόπουλος» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Karipidis Bros για την αξιοποίηση του δικτύου της «Αρβανιτίδης», κυρίως μέσω της μεθόδου της δικαιόχρησης (franchising).

Στις ΗΠΑ επεκτείνεται η Chillbox, η οποία δραστηριοποιείται στην πώληση παγωμένου γιαουρτιού. Η ελληνική εταιρεία συνήψε συμφωνία με τη Lymell Holdings LLC για το άνοιγμα 100 καταστημάτων Chillbox στις ΗΠΑ μέσω franchising εντός των επομένων τεσσάρων ετών. Το πρώτο κατάστημα στις ΗΠΑ αναμένεται να λειτουργήσει έως το καλοκαίρι και θα βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Σήμερα η Chillbox διαθέτει στην Ελλάδα δίκτυο 55 καταστημάτων, ενώ στο εξωτερικό έχει παρουσία σε 10 χώρες (Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σουηδία, Βουλγαρία, Κύπρος και ΠΓΔΜ).

Επέκταση – εκσυγχρονισμός της μονάδας Λιοτρίβι

Στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της αγροτουριστικής μονάδας Λιοτρίβι στην περιοχή Βελλιές στη Λακωνία προχωρά ο όμιλος επιχειρήσεων Κλάψη. Οπως ανακοίνωσε ο όμιλος, η μονάδα δέχεται επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο μέσω κυρίως του τουρισμού κρουαζιέρας. Στο πλαίσιο αυτό δέχεται μεγάλο αριθμό μονοήμερων επισκέψεων από το Γύθειο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης της αγροτουριστικής μονάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά τη φετινή περίοδο. Εκτός από την αγροτουριστική μονάδα, ο όμιλος διαθέτει το ξενοδοχείο Flowers of Monemvasia και το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης αγροτικών λακωνικών προϊόντων www.lapcro.gr. Για το 2014, ο όμιλος εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών του θα προσεγγίσει κύκλο εργασιών της τάξης του 1 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή