Αυξημένη κατά 9,2% τον Φεβρουάριο σε σχέση με πέρυσι, η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αυξημένη κατά 9,2% τον Φεβρουάριο σε σχέση με πέρυσι, η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο μετακινήθηκαν μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών συνολικά 726 χιλιάδες επιβάτες έναντι 665 χιλιάδων το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η κίνηση των επιβατών εξωτερικού κατέγραψε αύξηση 16% (το υψηλότερο ποσοστό αύξησης που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών).

Η κίνηση στο εσωτερικό, παρά τη σημαντική πτώση των προσφερόμενων πτήσεων και θέσεων (-13%), διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου σχεδόν στα ίδια επίπεδα του περασμένου έτους (-1%).

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός, ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, όχι μόνο ακολούθησε την αυξητική τάση των προηγούμενων μηνών, αλλά παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση κατά 33% σε σχέση με τον Φεβρουαρίου του 2013.

Η αύξηση αυτή, όπως επισημαίνουν στελέχη του «Ελ. Βενιζέλος», έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς καταγράφει μια αντιστροφή της τάσης, η οποία είχε διαφανεί από την άνοιξη του 2013 και πλέον παγιώνεται, αποδεικνύοντας παράλληλα και τη δυναμική ανάκαμψη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, οι Έλληνες ταξιδιώτες κατάφεραν να αυξήσουν τα διεθνή ταξίδια τους (+3%) και να πλησιάσουν συνολικά τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα (-0,4%).

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, οι επιβάτες του ΔΑΑ έφτασαν το 1,5 εκατομμύριο, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 8%, με την κίνηση εξωτερικού να παρουσιάζει διψήφια αύξηση 13% και την κίνηση εσωτερικού να πλησιάζει τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013 (-0,5%).

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή