Θετικές εξελίξεις αναμένονται στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ΑΕ

Θετικές εξελίξεις αναμένονται στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ΑΕ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεότερα για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ ΑΕ), τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν την πολυαναμενόμενη «ανάφλεξη» για το πέρασμα στην επόμενη φάση της, αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αυτό επισήμανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΖΚ ΑΕ, Παναγιώτης Κετικίδης, σε συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία συνεδρίου της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), που πραγματοποιείται στην πόλη, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε ότι θα έχουμε κάτι για την "ανάφλεξη" της Ζώνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κετικίδης, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες σε σχέση με το τι θα αφορούν οι ανακοινώσεις. Πάντως, οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να αφορούν την κινητροδότηση για τη λειτουργία της Ζώνης.

Κι αυτό διότι, όπως επισήμανε στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), Χρήστος Βασιλάκος, στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία, που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το Πάσχα, ενσωματώνονται κίνητρα που αφορούν τους φορείς που συνδέονται με την έρευνα και την καινοτομία, όπως και η Αλεξάνδρεια Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα της παραχώρησης της έκτασης των 200 στρεμμάτων στην περιοχή του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, που η ΑΖΚ ΑΕ ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ.Κετικίδης περιορίστηκε να δηλώσει ότι η διοίκηση της ΑΖΚ ΑΕ αναμένει την απάντηση του υπουργού, Αθανάσιου Τσαυτάρη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή