Σύντομα (12/03/14)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινός ανάδοχος σε έργο 273 εκατ. η ΜΕΤΚΑ

Η ΜΕΤΚΑ ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου «Κατασκευή υπολειπόμενων έργων υποδομής, επιδομής, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη». Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 273 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Αξονα Προτεραιότητας Β του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του ΕΣΠΑ 2007-2013, και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εντός 24 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. H θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου θα συνεργαστεί με την πολυεθνική Thales και την ελληνική εταιρεία Ξανθάκης ΑΤΕ εξειδικευμένη σε έργα επιδομής. Η σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Ροδοδάφνη, που εντάσσεται στο ευρύτερο έργο της κατασκευής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας (ΣΚΑ)-Πάτρας, καθώς με την υλοποίησή του γίνεται πλέον πραγματικότητα η διασύνδεση της Πελοποννήσου με το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αθήνας.

Στην Grupo Dolphin πωλήθηκε κτίριο του ομίλου Ελλάκτωρ

Στην πώληση κτιρίου γραφείων 4.500 τ.μ. (ανωδομή) στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς προχώρησε ο όμιλος Ελλάκτωρ. Αγοραστής του ακινήτου είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου Grupo Dolphin από την Αργεντινή. Το ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Καβαλλιεράτου, όπισθεν της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και πλησίον των κεντρικών γραφείων της Ελλάκτωρ, στέγαζε στο παρελθόν τις υπηρεσίες της Παντεχνικής, η οποία ως γνωστόν απορροφήθηκε από την Ελλάκτωρ πριν από μερικά χρόνια. Μέσω της εν λόγω πώλησης, το τίμημα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό επί του παρόντος, ο κατασκευαστικός όμιλος ενισχύει τη ρευστότητά του, στο πλαίσιο της σχετικής στρατηγικής που έχει χαραχθεί τους τελευταίους μήνες και περιλαμβάνει και το κλείσιμο αρκετών δεκάδων –κυρίως ανενεργών– θυγατρικών εταιρειών. Από την πλευρά της Grupo Dolphin προχωρά στη δεύτερη αγορά ακινήτου στην ελληνική αγορά, καθώς το 2013 είχε αποκτήσει έναντι 10,3 εκατ. ευρώ το κτίριο γραφείων της BNP Paribas στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, συνολικής επιφάνειας της τάξεως των 6.000 τ.μ.

Αποκτά το δίκτυο της Αρβανιτίδης

Συμβόλαιο δικαιόχρησης (franchising) με την Karipidis Bros, τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της Αρβανιτίδης Α.Ε., υπέγραψε η Μαρινόπουλος Α.Ε. Η σχετική συμφωνία αφορά το σύνολο του δικτύου των 149 καταστημάτων της Αρβανιτίδης Α.Ε., το οποίο πλέον θα λειτουργεί υπό καθεστώς δικαιόχρησης, με τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας να μετονομάζονται άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express. Σε ό,τι αφορά την αποθήκη που λειτουργεί η Αρβανιτίδης Α.Ε. στη Βέροια, εφεξής θα τροφοδοτεί τα καταστήματα του δικτύου με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα προϊόντα με σήμα «Carrefour». Μέσω της συμφωνίας αυτής η Μαρινόπουλος Α.Ε. ενισχύει την παρουσία της στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Aύξηση κατά 10% παρουσιάζουν οι προκρατήσεις από τη γερμανική αγορά για τη Χαλκιδική φέτος, σύμφωνα με στοιχεία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής που συμμετείχε στην πρόσφατη έκθεση της ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Via Egnatia, προωθήθηκαν στους Γερμανούς τουρίστες, που ταξιδεύουν οδικώς, τα κοινά πακέτα ειδικών μορφών τουρισμού με προορισμούς τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη. Τα πακέτα περιλαμβάνουν τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά σημεία κατά μήκος της διαδρομής της Αρχαίας Διαδρομής της Εγνατίας.

Τεχνολογική αναβάθμιση για το visitgreece.gr

Σε λίγους μήνες θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά ο Διαδικτυακός Τόπος του ΕΟΤ (visitgreece.gr), ενώ θα εισαχθούν και άλλες εφαρμογές και εργαλεία (mobile marketing) στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει το υπουργείο Τουρισμού για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού μέσω του Διαδικτύου. Tις νέες δράσεις ανέφερε η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, σε εκδήλωση με θέμα τις τεχνολογικές εφαρμογές στον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η υπουργός σημείωσε ότι το εθνικό σχέδιο δράσης ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού δίνει μεγάλη σημασία στις νέες τεχνολογίες, καθώς αναγνωρίζει τη δυναμική που έχουν στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι στο νεανικό ηλικιακά κοινό το Ιντερνετ και οι εφαρμογές του αποτελούν βασική μέθοδο για να κλείσουν τις διακοπές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή