Εξώδικο περιπτερούχων κατά καπνοβιομηχανιών

Εξώδικο περιπτερούχων κατά καπνοβιομηχανιών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξώδικο στις 6 καπνοβιομηχανίες και στα 15 πρατήρια που αποτελούν το αποκλειστικό δίκτυο διανομής τους απέστειλε το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής, καταγγέλλοντας τις καπνοβιομηχανίες για εναρμονισμένες πρακτικές και παραβίαση των διατάξεων περί ανταγωνισμού.

Στο εξώδικό του προς τις Παπαστράτος-Philip Morris International, Αθανασίου Α.Ε., Imperial Tobacco Hellas, British American Tobacco, Καρέλιας και ΣΕΚΑΠ, το συνδικάτο διαμαρτύρεται για «καταχρηστικές και ανταγωνιστικές πρακτικές εις βάρος τόσο των περιπτερούχων όσο και των πρατηριούχων καπνικών ειδών. Αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2013, οπότε πρώτη από όλες η θυγατρική της Phillip Morris στην Ελλάδα κατήγγειλε τις επί δεκαετίες ισχύουσες συμβάσεις με τα πρατήρια, δημιουργώντας ένα σύστημα αποκλειστικής ή και επιλεκτικής διανομής. Για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες καπνοβιομηχανίες. Ως αποτέλεσμα, η Αττική χωρίστηκε σε διακεκριμένα μεταξύ τους γεωγραφικά διαμερίσματα, επιβάλλοντας με αυτό τον τρόπο σε κάθε επιχείρηση λιανικής εμπορίας καπνοβιομηχανικών προϊόντων τη συνεργασία με έναν και αποκλειστικό προμηθευτή-αντιπρόσωπο».

Σύμφωνα με το εξώδικο, η λειτουργία του νέου αυτού συστήματος διανομής επιδείνωσε το σύνολο των όρων συναλλαγής και προμήθειας καπνοβιομηχανικών προϊόντων για περίπτερα και πρατήρια, τόσο σε ζητήματα παράδοσης αυτών όσο και σε ζητήματα πίστωσης και κόστους κτήσης τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή