Σύντομα (13/3/14)

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως και 52% η αύξηση κρατήσεων από Γερμανούς

To θεαματικά βελτιωμένο κλίμα που υπάρχει για τον ελληνικό προορισμό στη Γερμανία τόσο σε επίπεδο τουριστικής αγοράς και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όσο και της κοινής γνώμης διαπίστωσαν τα στελέχη του Athens Convention & Visitors Bureau του δήμου Αθηναίων και της ένωσης Ξενοδόχων Αττικής Αθηνών και Αργοσαρωνικού κατά τη συμμετοχή τους στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο. Στελέχη των γερμανικών τουριστικών οργανισμών ανέφεραν ότι τα ποσοστά αύξησης των κρατήσεων για την Ελλάδα κυμαίνονται από 20% έως 52%, ενώ τουριστικοί φορείς της χώρας μας εκτίμησαν ότι συνολικά στο κλείσιμο της χρονιάς αναμένεται αύξηση της κίνησης από τη Γερμανία μεταξύ 10% και 15%. Στα θετικά γεγονότα για την Αθήνα περιλαμβάνεται η ανακοίνωση της ετήσιας διοργάνωσης του Travel Blog Exchange του ΤΒΕΧ 2014 τον Οκτώβριο στην πρωτεύουσα με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ταξιδιωτικών bloggers. H ανακοίνωση έγινε δεκτή με θετικά σχόλια μεταξύ των περίπου 250 bloggers που επισκέφθηκαν την ΙΤΒ, ενώ εκπρόσωποι του TBEX ανέφεραν ότι ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη συνάντηση.

Κέρδη και αύξηση μεριδίου το 2013 για την Electronet

Με τζίρο 54 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 280.000 ευρώ έκλεισε το 2013 για την Electronet, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις στο σύνολο της αγοράς ηλεκτρικών ειδών υποχώρησαν για πέμπτη συνεχή χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Electronet είναι από τις ελάχιστες επιχειρήσεις του κλάδου που εμφανίζουν κέρδη για τη χρήση του 2013, ενώ κάτι ανάλογο είχε συμβεί και για τη χρήση του 2012. Η εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, διατήρησε την τρίτη θέση μεταξύ των αλυσίδων του κλάδου που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και την πρώτη μεταξύ των αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, βελτίωσε τα μερίδια αγοράς της στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων. Ενα ακόμη θετικό στοιχείο, ειδικά για τη μελλοντική πορεία της επιχείρησης, είναι το γεγονός ότι η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό. Για το 2014 η εταιρεία έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση του μείγματος προϊόντων που διαθέτει με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, τον περαιτέρω περιορισμό των δαπανών της και την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας της Νορβηγίας κ. Μπεντ Χαγέρ και με εκπροσώπους της διοίκησης του ασφαλιστικού φορέα της χώρας θα έχει η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη σε προγραμματισμένο της ταξίδι στο Οσλο προκειμένου να συζητήσει θέματα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού. Επίσης, η υπουργός θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών, με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Νορβηγία προς τη χώρα μας ενόψει της νέας περιόδου. Παράλληλα, θα επιδιωχθεί μέσα από τις συζητήσεις η επέκταση της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα.

Αύξηση παραγωγής στη βιομηχανία

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρουσίασε αύξηση κατά 1,1% τον φετινό Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η αύξηση αυτή οφείλεται: α. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 1,6%. β. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 1,0%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: χημικών προϊόντων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού και μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.

Ημερίδα για ευκαιρίες στη «Συμμαχία του Ειρηνικού»

Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα στο Μεξικό και γενικότερα στη διαμορφούμενη ζώνη ελεύθερων συναλλαγών Συμμαχία του Ειρηνικού (Μεξικό, Κολομβία, Περού και Χιλή) θα βρεθούν στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα, στις 5, και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Συνδέσμου Α.Ε. και ΕΠΕ και την πρεσβεία του Μεξικού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Ινστιτούτου (Πανεπιστημίου 16). Θα μιλήσουν ο κ. Οσκαρ Καμάτσο, εμπορικός σύμβουλος της Promexico, ο κ. Αρις Συγγρός, πρόεδρος του Invest in Greece, ο κ. Χόρχε Ρομάν, πρέσβης του Περού, ο κ. Ταρσίσιο Ναβαρέτε, πρέσβης του Μεξικού και ο κ. Μάρτιν Ντονόζο, επιτετραμμένος της Χιλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή