Eπενδυτική συμφωνία για είσοδο του ομίλου Libra στην Coco-Mat

Eπενδυτική συμφωνία για είσοδο του ομίλου Libra στην Coco-Mat

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία που προβλέπει την επενδυτική είσοδο του διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου Libra στην εταιρεία Coco-Mat, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής στρωμάτων, προϊόντων ύπνου καθώς και επίπλων, υπέγραψαν οι διοικήσεις των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, ο όμιλος Libra αποτελεί πλέον τον κύριο επενδυτή στο 50% της Coco-Mat μέσω της δημιουργίας ενός κοινοπρακτικού σχήματος, στο οποίο μικρότερη συμμετοχή θα έχει και ο ανεξάρτητος επενδυτικός όμιλος The Cycladic Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γουλανδρή και της οικογένειάς του. Η συμφωνία μεταξύ των οικογενειακών επιχειρήσεων έχει στόχο την ανάπτυξη της Coco-Mat σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω του διεθνούς δικτύου του ομίλου Libra. Στους οικονομικούς στόχους των παλαιών και νέων μετόχων είναι μέσα από την ανάπτυξη της εταιρείας ο τζίρος της σε βάθος πενταετίας να πενταπλασιασθεί φθάνοντας τα 100 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, αποτελεί ειλημμένη απόφαση η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα και ειδικότερα στο εργοστάσιο που διαθέτει στην Ξάνθη. Oι πωλήσεις στο εξωτερικό θα αναπτυχθούν μέσω στρατηγικών συμφωνιών με διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους, εταιρείες κρουαζιέρας, αεροπορικές εταιρείες και αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων. H εταιρεία, κατά πληροφορίες, έκλεισε πρόσφατα συμφωνία με την Etihad Airways για τη χρήση των προϊόντων της Coco-Mat στην πρώτη θέση της αεροπορικής εταιρείας. Παράλληλα, προμηθεύει κατ’ αποκλειστικότητα τη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα Aman Resorts.

Πέραν της αύξησης των καταστημάτων της μέσω franchise στις ξένες αγορές θα επιδιωχθεί και η σύναψη συμφωνιών για την πώληση των προϊόντων της σε επώνυμα και πολυτελή πολυκαταστήματα. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 70 σημεία πώλησης, από τα οποία 29 βρίσκονται εκτός Ελλάδος. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, η εταιρεία θα ανοίξει μεγάλο αριθμό καταστημάτων στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Στη Γερμανία διαθέτει ήδη δύο καταστήματα στο Αμβούργο και το Βερολίνο, ενώ τον άλλο μήνα προγραμματίζει να ανοίξει άλλο ένα κατάστημα στο Ντίσελντορφ και στις αρχές του 2015 στο Μόναχο.

Ο όμιλος Libra της οικογένειας Λογοθέτη αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες με δραστηριότητα κυρίως στους κλάδους της ναυτιλίας, της αεροπλοΐας, των ακινήτων, των ξενοδοχείων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σε ό,τι αφορά τον ξενοδοχειακό κλάδο ο όμιλος έχει παρουσία στη χώρα μας μέσω των αλυσίδων της Grace Hotels και Αria Hotels. H Grace Hotels, η οποία σύντομα θα έχει παρουσία σε όλες τις ηπείρους, άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη το 2007, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μία ακόμη μονάδα στην Καλαμάτα, με ορίζοντα λειτουργίας το 2017. Η Aria Hotels προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της το φθινόπωρο του 2013 το Elatos Resort and Health Club στον Παρνασσό. Ο όμιλος The Cycladic Group με έδρα στο Λονδίνο έχει επενδύσει σε περισσότερες από 30 επιχειρήσεις και έχει ιδρύσει πέντε νέες εταιρείες σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ινδία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Η Coco-Mat που ιδρύθηκε το 1989 από την οικογένεια Ευμορφίδη δραστηριοποιείται πέραν της Ελλάδας, ήδη, σε 12 χώρες. Στην Ελλάδα έχει ενεργή συνεργασία με 2.800 ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα. Επίσης, ελέγχει μία ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία, διήρκεσαν περίπου ένα χρόνο. Το νέο διοικητικό συμβούλιο του εταιρικού σχήματος θα απαρτίζεται κατά 50% από μέλη των νέων επενδυτών και κατά 50% των παλαιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή