Οριστική διαγραφή για Ριντένκο, Εικόνα – Ηχος, Ιμπέριο, Alapis και Fashion Box

Οριστική διαγραφή για Ριντένκο, Εικόνα – Ηχος, Ιμπέριο, Alapis και Fashion Box

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος διαγραφών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα της «Κ» την περασμένη Κυριακή που αναφερόταν σε διαγραφές περισσότερων από 30 εταιρειών μέσα στο 2014. Χθες, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου αποφάσισε την οριστική διαγραφή των μετοχών των εξής εισηγμένων: Ριντένκο, Εικόνα – Ηχος, Ιμπέριο, Alapis και Fashion Box. Η ημερομηνία διαγραφής των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών θα είναι η Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014. Επίσης για τις μετοχές των εταιρειών: X. K. Τεγόπουλος, Τρόπαια Συμμετοχική, Κούμπας και Μπάμπης Βωβός οι οποίες τελούν υπό αναστολή διαπραγμάτευσης, παρασχέθηκε προθεσμία προκειμένου να άρουν τους λόγους που επιβάλλουν τη διαγραφή των μετοχών τους. Οι εταιρείες έχουν την υποχρέωση δημοσιοποίησης εξάμηνης έκθεσης αναφοράς προόδου των ενεργειών που θα υλοποιούνται σταδιακά για την άρση αναστολής, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Οπως σημείωνε η «Κ» την περασμένη Κυριακή «σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη καταρτισθεί η λίστα των μετοχών που οδεύουν προς οριστική διαγραφή και απομένει η τελική εισήγηση από τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η οριστική διαγραφή περισσότερων των 30 μετοχών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει. Για πολλές υποψήφιες εταιρείες προς διαγραφή, η διοίκηση του Χ.Α. έδωσε τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι δεν είναι επιχειρηματικά «ζόμπι», αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι μπορούν να επανακάμψουν. Οπως προσθέτει υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην «Κ», «πολλές απ’ αυτές τις εταιρείες δεν μπορούμε πλέον να τις βρούμε ούτε στο τηλέφωνο. Τους καλούμε και δεν απαντά κανείς. Εχουν οριστικά πτωχεύσει». Είναι αξιοσημείωτο ότι σε αναστολή διαπραγμάτευσης βρίσκονται 33 εισηγμένες, εκ των οποίων ήδη οι 5 (Fintexport, Alapis, Nutriart, Sprider, Χατζηιωάννου) έχουν κηρυχθεί πτωχευμένες από τα δικαστήρια και έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή