Σύντομα (14/3/14)

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικό «παρών» της Hayatna – Vivartia στο Ντουμπάι

Και το όνομα αυτής Hayatna ή στα ελληνικά «Η ζωή μας». Πρόκειται για την εταιρεία που έχει συστήσει η Vivartia για την επιχειρηματική της δραστηριότητα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου, ύστερα από τη συνεργασία με την Exeed Industries. Η Hayatna συμμετείχε στην έκθεση «Gulfood», που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από τις 23 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Η Hayatna δραστηριοποιείται από τις αρχές του έτους με το εμπορικό σήμα Alethia στις κατηγορίες των τυροκομικών, με το εμπορικό σήμα Kuzina στις κατηγορίες των κατεψυγμένων ζυμών, λαχανικών και έτοιμων γευμάτων, και με το εμπορικό σήμα Delta στην κατηγορία του ελληνικού γιαουρτιού. Ολα τα προϊόντα παρασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Vivartia στην Ελλάδα. Το περίπτερο της Hayatna επισκέφθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στα ΗΑΕ κ. Μ. Βρεττάκης, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών Vivartia, ΔΕΛΤΑ και Exeed, κ. Γ. Αρτινός, Αντ. Μαυριδόγλου και δρ Καμέλ Αμπντουλάχ, και ομάδα καταξιωμένων σεφ από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία των Εμιράτων.

Συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κοσόβου

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, του Σύνδεσμου Α.Ε. & ΕΠΕ και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κοσόβου υπεγράφη τις προηγούμενες ημέρες. Η αποστολή συμφώνησε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός διαλόγου και διαβούλευσης για ζητήματα που αφορούν το επιχειρηματικό περιβάλλον, τόσο στο Κόσοβο όσο και στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα στο Κόσοβο και οι δυνατότητες ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα. Ο κ. Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, διευθυντής του Ινστιτούτου, τόνισε ότι οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών βελτιώνονται και παρατηρείται αύξηση των εξαγωγών, παρά τις δυσμενείς οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες. O κ. Ζαφέτ Γκερχαλίου αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό περιβάλλον του Κοσόβου και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι σχέσεις των Ελλήνων και των Κοσοβάρων επιχειρηματιών θα ενδυναμωθούν, ευχόμενος κυρίως να πραγματοποιηθεί σύντομα μια αντίστοιχη επιχειρηματική αποστολή από την Ελλάδα στο Κόσοβο.

Σε 104 tour operators και τουριστικούς πράκτορες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων παρουσιάστηκε ο ελληνικός τουρισμός πολυτελείας στο 1ο Greek Deluxe Travel Roadshow που συνδιοργανώθηκε στο Ντουμπάι από τη Κοινoπραξία Rollerdeck Associates, Tourism Today με την αεροπορική εταιρεία Emirates. O διευθυντής της Emirates στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Σαζ Πεσίμαμ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία του θεωρεί ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ανοίγουν την αγορά προς την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο Ελληνας πρέσβης στα ΗΑΕ Διονύσης Ζώης επισήμανε τις υψηλές δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας ως προορισμός πολυτελείας.

15 έτη τραπεζικός μεσολαβητής

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή το Σάββατο 15 Μαρτίου συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση 15 ετών αδιάκοπης λειτουργίας του θεσμού του Μεσολαβητή Τραπεζικών – Επενδυτικών Υπηρεσιών. Στο διάστημα αυτό έλαβε συνολικά περισσότερα από 21.000 γραπτά παράπονα και 130.000 τηλεφωνικές κλήσεις και επισκέψεις στα γραφεία του, συμβάλλοντας στην επίλυση διαφορών μεταξύ επενδυτών, δανειοληπτών, επιχειρήσεων και τραπεζών, και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μεταξύ των μερών. Οι υπηρεσίες του Μεσολαβητή παρέχονται δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν στο νέο πενταψήφιο τηλέφωνο 10440 (αστική χρέωση) ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.hobis.gr.

Ανησυχία για το μέλλον του Μεγάρου Μουσικής

Την ανησυχία του διατυπώνει ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων για την τύχη του Μεγάρου Μουσικής, επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί σημείο ορόσημο μόνο της πολιτιστικής ταυτότητας της Αθήνας αλλά και της συνεδριακής, καθώς διαθέτει αίθουσες για τη φιλοξενία μεγάλων συνεδρίων έως 6.000 ατόμων. Ο Σύνδεσμος χαρακτηρίζει απαραίτητη τη συνέχιση της λειτουργίας του, προσθέτοντας ότι οι χώροι του έχουν επιλεγεί για διοργανώσεις διεθνών και εθνικών συνεδρίων έως και το 2018.

Στο μεταξύ, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού τάσσεται κατά της χορήγηση νέων αδειών σε μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης, σημειώνοντας ότι εάν προχωρήσει κάτι τέτοιο, τότε ο κλάδος θα κατέβει σε πανελλαδική απεργία στις 15 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή