Απολύεται ο πωλητής που βγάζει κέρδη…

Απολύεται ο πωλητής που βγάζει κέρδη…

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι σπάνιο το αφεντικό μιας επιχείρησης να υπόσχεται να μη φέρει κέρδη επί χρόνια. Ομως, ακριβώς αυτή τη στρατηγική εφαρμόζει ο κ. Ρίτσαρντ Λιου, διευθύνων σύμβουλος της JD. Πριν από ενάμιση χρόνο, διακήρυξε ότι η κινεζική εταιρεία του που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο δεν θα έχει κέρδη από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις για τα επόμενα τρία χρόνια. Μάλιστα, λέγεται ότι είπε πως θα απολύσει οποιονδήποτε πωλητή βγάζει κέρδος. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Λιου κατάφερε να κερδίσει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση από δεινούς επενδυτές όπως ο πρίγκιπας Ουαλίντ μπιν Ταλάλ της Σαουδικής Αραβίας. Τώρα, θέλει ξένοι επενδυτές να ρίξουν ακόμη 1,5 δισ. δολάρια στην JD στην επερχόμενη είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τολμηρή προσδοκία, δεδομένου ότι οι ζημίες της JD ανήλθαν το 2012 στα 283 εκατ. δολ. και τους πρώτους εννέα μήνες του 2013 η εταιρεία είχε μικρό κέρδος, ενώ τα μετρητά της εταιρείας ανέρχονται σε 1,4 δισ. δολάρια, όταν οι τρέχουσες υποχρεώσεις της ανέρχονται σε 1,7 δισ. δολάρια.

Η JD αναπτύσσεται με καταιγιστικό ρυθμό. Οπως και η Amazon, η JD εφαρμόζει επιχειρηματικό μοντέλο που θέτει την αύξηση του μεριδίου αγοράς πάνω από τα βραχυπρόθεσμα κέρδη. Από μια άποψη λειτουργεί, καθώς η JD είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ανταγωνιστής στη μεγαλύτερη ηλεκτρονική αγορά του κόσμου, πίσω από την Alibaba.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή