Επεκτείνεται σε όλη τη χώρα η «Μαρινόπουλος»

Επεκτείνεται σε όλη τη χώρα η «Μαρινόπουλος»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες εξαγορές και επιχειρηματικές συνεργασίες με περιφερειακές αλυσίδες προχωράει η Μαρινόπουλος Α.Ε., ενισχύοντας την παρουσία της και στη νησιωτική Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η εταιρεία είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Hondos και στο κατάστημα της δεύτερης στην οδό Ιπποκράτους, μετά την επιτυχημένη δοκιμή στο κατάστημα της οδού Πατησίων.

Ειδικότερα, η Μαρινόπουλος προχώρησε σε συμφωνία με την αλυσίδα Εlite-Αριάδνη, έτσι ώστε τα επτά καταστήματα που η δεύτερη διαθέτει στην Κρήτη (έξι στο Ηράκλειο και ένα στη Χερσόνησο) να λειτουργούν πλέον ως καταστήματα της πρώτης μέσω του συστήματος δικαιόχρησης (franchising). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος των επτά καταστημάτων ξεπέρασε τα 13,5 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το συνολικό εμβαδόν, συμπεριλαμβανομένων των αποθηκευτικών χώρων, είναι 4.000 τ.μ. και απασχολούνται σε αυτά 80 εργαζόμενοι.

Επιπλέον, τρία καταστήματα που λειτουργούσαν μέσω franchising στη Σαντορίνη μετατρέπονται πλέον σε εταιρικά καταστήματα της Μαρινόπουλος. Τα καταστήματα έχουν συνολικό εμβαδόν 2.600 τ.μ., απασχολούνται σε αυτά 90 εργαζόμενοι, ενώ ο τζίρος τους υπερβαίνει τα 14,5 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τόσο στη Σαντορίνη όσο και στην Κρήτη η Μαρινόπουλος Α.Ε. προχωράει σε συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς για την πώληση παραδοσιακών προϊόντων –κυρίως τροφίμων– όχι μόνο στα τοπικά καταστήματα αλλά στο σύνολο του δικτύου της. Στις προθέσεις της αλυσίδας είναι φέτος να διοργανώνει θεματικές εβδομάδες στα καταστήματά της, όπου κεντρικό ρόλο κάθε φορά θα διαδραματίζουν τα παραδοσιακά προϊόντα μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Μαρινόπουλος Α.Ε. προχώρησε σε συμφωνία με την Karipidis Bros, τη νέα ιδιοκτήτρια της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας «Αρβανιτίδης», η οποία προβλέπει ότι τα 149 καταστήματα της δεύτερης θα αποτελέσουν τμήμα του δικτύου franchsing της πρώτης και θα μετατραπούν σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express. Με τη συμφωνία αυτή η Μαρινόπουλος θα διαθέτει στη Βόρεια Ελλάδα 320 καταστήματα από 171 σήμερα.

Με τις παραπάνω επιχειρηματικές κινήσεις, το δίκτυο της Μαρινόπουλος αριθμεί πλέον 881 καταστήματα και είναι το μεγαλύτερο στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου εξάλλου, αναμένεται να λειτουργήσει εντός του καταστήματος Hondos της Ιπποκράτους κατάστημα Μαρινόπουλος, όπου θα διατίθενται είδη ευρείας κατανάλωσης στις κατηγορίες των καλλυντικών, ατομικής υγιεινής και προσωπικής φροντίδας. Η απόφαση ελήφθη καθώς το «πείραμα» που έγινε πριν από λίγους μήνες στο κατάστημα της οδού Πατησίων κρίνεται επιτυχημένο. Στα δύο καταστήματα εντός της Hondos απασχολούνται 60 άτομα, ενώ ο στόχος μόνο για το κατάστημα της Πατησίων είναι τα 20 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή