Σύντομα (18/02/14)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόρουμ για την είσοδο στην αγορά της Generation Y

Η Επιτροπή Women in Business (WIB) του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου διοργανώνει το ετήσιο WIB Forum 2014 με θέμα «The Workplace Through the Eyes of Generation Y», τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Kύριος στόχος του φόρουμ είναι να αναδείξει τις προτεραιότητες και προβληματισμούς των νέων ανθρώπων σχετικά με την επαγγελματική ή επιχειρηματική τους εξέλιξη εν μέσω των σημερινών συνθηκών της αγοράς και πώς ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί καλύτερα να αξιοποιήσει τα ταλέντα αυτής της γενιάς. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας που έχει διεξαγάγει η KPMG, με θέμα «Ο χώρος εργασίας μέσα από την οπτική της νέας γενιάς». Η έρευνα αφορά τους νέους και πώς αυτοί αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα της ζωής τους στον εργασιακό χώρο αλλά και πέρα από αυτόν, επίσης δίνει με τρόπο πολύ ρεαλιστικό και την οπτική των διευθυνόντων συμβούλων για το πώς αντιλαμβάνονται την ένταξη αυτής της γενιάς στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Creta Farms: Ομαλή η τροφοδοσία της αγοράς μετά την πυρκαγιά

Ολοσχερώς καταστράφηκε η μία εκ των δύο αποθηκών της Creta Farms στις εγκαταστάσεις της στο Ρέθυμνο, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και στην άλλη αποθήκη. Το ευτύχημα για την εταιρεία ήταν ότι δεν προκλήθηκε καμία ζημιά στο εργοστάσιο, καθώς και στις χοιροτροφικές μονάδες, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται κανονικά η παραγωγική διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στις αποθήκες της αλλαντοβιομηχανίας εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και έσβησε το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στις αποθήκες που καταστράφηκαν υπήρχαν αποθέματα υλικών και προϊόντων της τα οποία ήταν ασφαλισμένα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει εκτίμηση για ύψος των ζημιών. Αυτή τη στιγμή η τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα Creta Farms συνεχίζεται ομαλά, χάρη στα αποθέματα της εταιρείας στις υπόλοιπες αποθήκες της ανά την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, ο ανεφοδιασμός της εταιρείας με τις απαραίτητες πρώτες ύλες έχει ήδη ξεκινήσει σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές της, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και ομαλή παραγωγική διαδικασία.

Ανάκαμψη μέσω τουρισμού

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας για να καταστήσουμε τον ελληνικό τουρισμό από ένα τομέα χαμηλής πολιτικής, ατμομηχανή της ανάκαμψης, ανέφερε η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα αποτελέσματα της πρόσφατης άτυπης συνόδου των υπ. Τουρισμού της Ε.Ε. στην Αθήνα. Σε σχέση με τη «Γαλάζια Οικονομία», είπε ότι αντιπροσωπεύει για την Ευρώπη 5,4 εκατ. θέσεις εργασίας και αποφέρει ακαθάριστη προστιθέμενη αξία 500 δισ. ευρώ ετησίως. Επίσης, τόνισε ότι ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός αναμένεται να μεγεθυνθεί κατά 2% έως 3% έως το 2020, ενώ ο τουρισμός κρουαζιέρας θα δημιουργήσει 100.000 νέες θέσεις εργασίας σε σχέση με το 2010.

Την υλοποίηση του επιχειρησιακού του πλάνου θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα το ΙΝΣΕΤΕ. Οπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, στόχος του είναι να σχεδιάσει και να υλοποιήσει προγράμματα σχετικά με τη βελτίωση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών της χώρας που θα ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Βάση για την υλοποίηση των προγραμμάτων θα είναι οι νέες αρχές ποιότητας για τον τουρισμό, όπως αυτές προτείνονται από την Ε.Ε., καλύπτοντας τέσσερις τομείς και ειδικότερα την κατάρτιση του προσωπικού, την ικανοποίηση των καταναλωτών, την καθαριότητα και τη συντήρηση των χώρων και την αξιοπιστία των πληροφοριών.

Πρόστιμα 168.000 ευρώ επέβαλε η Επ. Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα συνολικού ύψους 168.000 ευρώ επέβαλε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ειδικότερα, επέβαλε συνολικό πρόστιμο 54.000 ευρώ στη «Ntiesat Investments» γιατί δεν υπέβαλε δημόσια πρόταση για την «Ατέρμων» και πρόστιμο 24.000 ευρώ στον κ. Κωνσταντίνο Μποκόλα για εκπρόθεσμες γνωστοποιήσεις σημαντικών μεταβολών συμμετοχής στην ίδια εταιρεία. Επίσης, επεβλήθησαν πρόστιμα από 20.000 ευρώ αντίστοιχα σε «Ιασώ» και «Ιντρακομ Κατασκευές», διότι δεν γνωστοποίησαν επαρκή στοιχεία για την πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, όσον αφορά μεταξύ τους συμφωνία για ανέγερση ιδιωτικής κλινικής στον Δήμο Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Ακόμα, επεβλήθησαν πρόστιμα 30.000 ευρώ στον όμιλο της Μηχανικής αναφορικά με τη μη δημοσιοποίηση εντός της νόμιμης προθεσμίας της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της περιόδου που έληξε στις 30.6.2013. Τέλος, επεβλήθη πρόστιμο 20.000 ευρώ στην εταιρεία Μυτιληναίος για μη ορθή, σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ (Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς), κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2010.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή