Τον Απρίλιο η διαδικασία διάθεσης ψηφιακού μερίσματος από την ΕΕΤ&Τ

Τον Απρίλιο η διαδικασία διάθεσης ψηφιακού μερίσματος από την ΕΕΤ&Τ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά τον επόμενο μήνα η διαδικασία διάθεσης του ψηφιακού μερίσματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤ&Τ). Αρχικά το σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με στόχο τη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου έως τον ερχόμενο Ιούνιο. Επιδίωξη της ΕΕΤ&Τ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κ. Λουρόπουλος, είναι ο διαγωνισμός να διενεργηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Ολα δείχνουν ότι η ανάδειξη των αναδόχων των νέων αδειών κινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει ν’ αναμένεται μέσα στο γ΄ τρίμηνο του έτους. Και ουσιαστική επιδίωξη θα είναι η εκταμίευση των τιμημάτων από την πώληση των νέων αδειών να γίνει μέσα στο δ΄ τρίμηνο του 2014.

Το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα το ΤΑΙΠΕΔ ελπίζει στην είσπραξη εσόδων ύψους 300 εκατ. ευρώ από την εκχώρηση των αδειών στα 800 MHz. Ωστόσο πολλοί αμφισβητούν τον προαναφερόμενο στόχο, καθώς τα μεγέθη της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν συρρικνωθεί δραματικά -περισσότερο από 50% από το 2008. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο διαγωνισμός διάθεσης έξι αδειών που πραγματοποίησε η ΕΕΤ&Τ πριν από λίγες ημέρες στις συχνότητες των 3,4-3,6 GHz, απέφερε μόλις μια προσφορά, του ΟΤΕ.

Στο μεταξύ χθες η ΕΕΤ&Τ έκανε τον απολογισμό δράσης για το 2013. Το προεδρείο ανέφερε ότι στο τέλος του περασμένου έτους οι ευρυζωνικές συνδέσεις ανήλθαν σε 2,91 εκατομμύρια ή στο 25,8% του πληθυσμού της χώρας. Επίσης, στο τέλος του 2013 υπήρχαν περίπου 5,4 εκατ. συνδέσεις κινητής που διέθεταν πρόσβαση στο Internet. Από αυτές, οι 970 χιλ. ήταν μέσω κάρτας φορητού υπολογιστή και οι υπόλοιπες μέσω κινητού τηλεφώνου. Ακόμη, κατά τη διάρκεια του 2013, η ΕΕΤ&Τ ανταποκρίθηκε σε 12.000 αιτήματα ή/και καταγγελίες-παράπονα καταναλωτών και πραγματοποίησε 240 επισκέψεις σε καταστήματα λιανικής παρόχων με στόχο να ελέγξει τη συμμόρφωση στα σημεία εξυπηρέτησης. Το 85% των αιτημάτων αφορούσαν την τηλεφωνία και το Internet. Τέλος, όπως ανέφερε η Επιτροπή, με τη διαδικασία αδειοδότησης μιας στάσης (one-stop shop), στην οποία κεντρικό ρόλο έχει το Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (ΣΗΛΥΑ) της ΕΕΤ&T, εκδόθηκαν συνολικά 754 αποφάσεις για άδειες κατασκευής κεραιοσυστημάτων και πιστοποιητικά πληρότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή